Att hålla träningsmotivationen uppe!

2013 närmar sig och jag har hittat en suuper artikel på jogg.se, värt att läsa!

 

Det är ju så skönt efteråt! Ja vi vet. Men det är inte alltid lockande innan. Långtifrån. Särskilt såhär års är det tufft att få till träningen. För att ge en hjälp på traven samlade vi ihop några av de säkraste (och fulaste) knepen för att byta fjärrkontrollen mot träningskläder.

 

Borsta tänderna
Det kan låta banalt men att borsta tänderna blåser liv i den segaste träningskropp. Plocka därför fram tandborsten INNAN du bestämmer, vart och hur du skall träna. Lite som att sova på saken utan att missa ett dygn. Prova och du kommer ha ett nytt hemligt träningsvapen.

 

Ljug och skaffa skrytargument
Efter en slitig säsong behövs lite kravlöshet. Lägg klockan åt sidan och strunta i effektiviteten. Lura dig själv att du bara skall köra ett kort pass (å sen smyger du in mer efterhand utan att säga nåt). Tänk att hur klent du än tränar nu kan du fram i vår vara superhårdingen som frågar: "Jaha, å var fanns ni i vintras?"

 

Dra på myskläderna
Kyla och mörker tar emot. På med fleece, vindjacka och tjockstrumpor. In med lurarna i öronen, tryck igång en bra bok eller spellista. Passet förvandlas från motigt till "mysigt". Att du kommer ångra dig av överhettning efter en kvart behöver du inte ta hänsyn till innan. Väl där är du hög på endorfiner och vad är väl jobbigt då?

 

Utnyttja vännerna
Det är inte mer vetenskapligt än bondepraktikan men lika tvärsäkert: Boka tid och plats med andra. Därefter varken vill eller kan du ställa in. Inte ens om reprisen av Svenska Hollywoodfruar visas på nån play-kanal. Är du sen riktigt vaken lägger du till lite egen träning på hemvägen så att du drar ifrån kompisarna i träningslistorna.

 

Lättast är lättast
Leta i huvudet efter det pass som väcker minst seghet. Bestäm dig för det. Inte sällan är det just samma pass som du gjorde sist. Låt det vara så. Precis som med mycket annat i livet under denna mörka säsong är det nu survival och minsta möjliga motstånd som gäller.

 

Chocka dig själv
Det är lika kul att dra igång löpbandet och stakmaskinen som det blir tjatigt efter ett par månader. Men utnyttja nyhetens behag. Chocka dig själv med att satsa på pers i enarmade-dips, plankan mellan två pilatesbollar eller nåt annat meningslöst. Vad som helst, bara det rör runt.

 

Sista ässet i rockärmen
Om inget funkar finns det bara ett kort kvar att spela ut. Det är inte snyggt men desperata tider kräver desperata åtgärder: Kolla in dina "vänners" träningsdagböcker. Säkert har någon "idiot" precis tränat sig förbi i kommunlistan eller i totalt-tid över året. Sånt kan man inte låta gå ostraffat förbi. Bara att byta om!
 
 
Av: Krister Lindström, jogg.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0