Engelska 6...

Sånna här dagar hatar jag, verkligen hatar. Jag hatar nämligen engelska och idag började jag engelska b, eller engelska 6 som det nu för tiden heter. Jag har haft problem med engelskan hela livet, pluggar hellre matte än engelska eller svenska eller tyska eller vad som helst. Min lärare i engelska (hade hon även i tyska) sa till mig när jag gick ut 9an att jag var bättre på tyska som jag hade läst 4 år än engelska som jag hade läst dubbelt så länge och det var sant. Kan säga att första lektionen idag var okej, det var en bra lärare men jag blir så stressad när alla andra fattar och jag sitter där som ett tap och förstår ingenting... Gick iallafall skola mellan 8.30-11.30, tiden gick fort och vi fick en läxa: läsa en text och sen göra en uppgift till den där man ska förstå ord, jag förstod inte ett enda av de där 16 orden eller hur många det nu var, åh. Känner hur mycket kraft det här tar av mig och hur jobbig den här hösten kommer bli, det enda jag tänker är att jag måste bara klara den här kursen sen är det lungt och jag kan då plugga till det jag vill. Nu vill jag bara känna att jag har ork till det här för kan inte ge upp redan. Kan de inte bara vara jul och veta att jag har fått godkänt...? Försökte plugga efter lektionen här hemma, ni kan ju fundra hur det gick - sämst. Blä.

Söndag 18 Augusti

Mycket jobb i helgen vilket resulterade en väldigt dålig uppdatering på bloggen, men så är det ibland. Trots att jag har haft en jobbar helg så har den varit riktigt bra. På lördagen, på mina timmar mitt på dagen, intog jag och några vänner 360s spinningsal och körde ett pass, mina ben var redan döda innan passet och idag blev det en välbehövd vilodag. Det blev även en skön lördagkväll igår med hemmamys med Simon och En oväntad vänskap, börjar var bra iallafall sen somnade jag som vanligt efter halva filmen.

7.00-17.00 har jag jobbat idag, middag hos Simons föräldrar med året surströmming och firande av Simon syster Julia som har fyllt 19 år, så marrängtårta på det. Idag hade jag min icke-räkna-kalorier-dag (=har ätit vad jag känner för i lagom mängd) och vilodag så känner redan hur mycket energi jag har inför veckan, kommer vara härligt! Imorgon blir det åter till det vanliga, nu ska jag sova så jag orkar med ca 10 timmar på jobbet och hårdträning efter det, jag är taggad!


Fredag 16 Augusti

7:30 vaknade > 7.45 morgonpromenad > 8.45 hemma > 9.30 mot Campus > 10.00 upprop för EngelskaB > 11.00 stan > 12.00 360 för spining med mig själv... > 13.00 färdigtränad > 13.30 lunch 14.00 dusch
 
TGIF eller? Jag skulle inte ha jobbat idag men tog på mig jobb för kvällen så börjar 16.15. Ställde därmed in mina roliga eftermiddagsplaner med mina vänner (ha spinning tillsammans på 360). For istället då själv dit och körde själv, vilket jag egentligen hatar men oj vad svetten sprutade och benen blev mer än trötta, men insåg att spinning med andra människor än musiken är roligare men kanske nyttigt att bryta en "vana". Nu ska jag ta det lungt innan det blir att snöra ihop någon middag som jag kan ta till jobbet och sen jobba till 21.15. Jobbarhelg i helgen men tur jag jobbar med så bra människor! ♥

Tjejmys

Är nyligen hemkommen från Olearys med tjejerna. mycket trevligt som alltid! Synd bara att några av dom flyttar men sånt är livet helt enkelt. Blev god mat, prat och skratt. Nu ska jag lägga mig i soffan resten av kvällen efter en mysig dag med mamma, städning pch Olearys. Imorgon är det fredag och upprop inför engelska B, önska mig lycka till... jag som hatar engelska. 
 
 

Torsdag 15 Augusti

Trodde jag drömde när väckarklockan ringde, brukar ställa den trots att jag är ledig när jag går och lägger mig ganska tidigt annars sover jag för mycket och då blir jag bara för trött. Snoozade en gång och fick mig upp och har nu varit ute på en sakta och rätt så kort löptur. Sitter nu och äter gröt, har inte ätit det på hela veckan och jag var så sugen på det. För att få mer mat av de hela så tog jag kvarg med bär och en skvätt funlight i istället för mjölk, sen även banan och russin på. Idag ska jag inte träna något mer utan jag ska umgås med mamma på dagen, blir att åka en sväng på stan och sen har vi hejdå middag för Fellan på Olles som åker tillbaka till Norge på söndag, många av mina vänner bor inte kvar här efter sommaren men förhoppningsvis kommer min fin fina vän hem igen, iiiih! Blir så glad av bara tanken!!
 
Nu ska jag hoppa i duschen ♥
 
 
 
 
 

Träningsglädje

Nu blir det mycket träningssnack här men jag är så peppad för hösten. For hem från 360 ikväll med ett leende på läpparna efter ett bodypump pass med JennyFa, riktigt duktig är hon, det är så himla kul att vara med på hennes pass och det blir verkligen träningsglädje! Sen en annan sak är att jag har inte varit på bodypump sen i slutet av April och endå gick det så bra, borde fara på det en gång i veckan så man får lite uttåliga muskler också. Körde på samma vikter som jag körde med för ett år sedan då jag istortsätt bara gick på det och det roliga är att jag kände att jag kunde ha tagit mer på tillexempel ben, bröst, rygg och eventuellt bicepslåtarna. Helt enkelt så går det bra nu, jäkligt bra. Hoppas bara detta håller i sig! 
 
Nu blir det en kväll framför TV dock är sommartv den sämsta. 
 
 

Min kost

Nu kommer det här inlägget om hur jag kommer att äta och vad som får mig att må bra när man tänker på matvägen. Jag är ingen expert på vad man ska äta och hur mycket av allting man ska äta för att nå sina mål eller må bra, vissa kommer tycka att jag är helt knäpp och vissa tycker kanske det låter som en rimlig plan men huvudsaken är hur jag mår. Skulle aldrig fortsätta med något som skadar min kropp. Jag har försökt det ena och det andra och jag har prövat träna olika träningsformer men det jag gillar bäst är löpning & gym, vilket jag tränar väldigt mycket nu. Långa promenader är inget jag tacka nej till heller. Dansat har jag gjort i ca 8 år av mitt liv, älskar dans men tyvärr ingenting jag håller på med nu längre. Klart jag kan gå på nån dansklass på gymmet men det är inte ofta det blir av, är inte så högt prioriterat just nu. 
 
I sommar har jag festat, ätit gosaker och njutit, vilket jag även hade tillåtit mig själv att göra. Man kan inte bara följa ett strikt schema hela tiden man måste kunna leva och kliva ut ur de fyrkantiga livet med en massa rutiner också för att nå sina mål. Hösten står och knackar på dörren och som jag har skrivit förut så känns det hur bra som helst. Mysiga kvällar med tända ljus, filmkvällar, härliga höstpromenader, svettiga träningspass och en otroligt bra nystart. Sen, det är klart jag kommer gå ut och festa och ha kul med mina vänner, men inte varje helg. Klart jag kommer äta gosaker, men inte varje dag. Klart jag kommer träna väldigt hårt - men jag ska minst ha en 1 vilodag per vecka. I februari-Juni var jag väldigt dålig när det gällde de här med vilodagar, jobbade istortsätt varje dag och tog alltid en powerwalk till jobbet och det påverkade min träning i övrigt, orkade inte alls lika mycket som jag skulle ha gjort men samtidigt mådde jag inte dåligt av det men jag skulle kanske ha orkat springa lite fortare eller lyft lite tyngre på gymmet och utvecklas ännu mer. För mina pw brukar vara ca 7 km med 8.10 min/km och det tröttar ut benen. Vilodagar för mig är från och med nu ett måste. 
 
Men hursomhelst, det var inte träning jag skulle prata om utan maten. Jag kommer räkna kalorier och nu tänker säkert många: jaha, varför då? Jo jag gör det för att jag vill må bra, när jag inte räknar så är det välidgt lätt för mig att små äta, "tar ett bröd extra till maten" och sen en sak som jag har börjat med nu som jag inte körde på förut (vinter-våren 2013) är att jag kommer även utgå från hur många gram av protein, kolhydrater och fett jag ska äta som jag har födelat såhär: (det är ett cirka värde)
- Protein ca 126 g (ca 2gram protein per kroppsvikt)
- Kolhydrater ca 150 g
- Fett ca 63 g (ca 1gram fett per kroppsvikt)
 
Jag använder mig av appen: shapeup som är otroligt bra men det kommer ju bli ungefär vad jag äter. Jag väger inte maten men jag vet ju hur mycket det är tillexempel i en kvargburk och sen ska jag ha hälften = 250 g, lätt som en plätt! Jag kommer att äta ungefär 1500kcal/dag och det har jag också delat upp:
Frukost: ska bestå av 25 % av ditt dagliga intag alltså ca 375 kcal
Lunch: ska bestå av 30 % av ditt dagliga intag alltså ca 450 kcal
Middag: ska bestå av 30 % av ditt dagliga intag alltså 450 kcal
Mellanmål: ska bestå av 5 % x 3 av ditt dagliga intag alltså ca 75x3 kcal
 
Sen kan det vara så att jag vaknar lite sent en dag så frukost och lunch blir nära varandra och äter då inte ett mellanmål men då får jag äta mer lunch eller mer ett annat mellanmål helt enkelt för 1500 kcal är ett minimum och sen räknar jag inte med mina proteinshakar som jag ska försöka ta direkt efter varje träningpass. En sak som jag också kommer göra är att dricka ca 3 liter vatten/dygn. Jag har kört såhär sedan i lördags alltså 5 dagar och det går riktigt bra, känner att kroppen mår så mycket bättre. Kommer även göra så att 1 dag per vecka ska jag inte räkna kalorier för mitt mål är att inte behöva göra det, utan det ska finnas i mig hur mycket av allting min kropp ska behöva. Vilket innebär att jag inte ska trycka allt jag inte äter alla andra dagar men att jag även ska tillåta mig själv att äta en kaka om jag är sugen och inte bara för att det är den dagen. 
 
Nu blev det här ett väldigt långt inlägg men hoppas det var läsvärt iallafall. Om det är någon som har några synpunkter eller helt enkelt vill hjälpa mig att så skriv gärna, det kommer uppskattas!
Hälsa ska ge dig glädje för det är då man lyckas.
 Oktober 2012 vs Juni 2013

Bästa låten just nu!


Onsdag 14 Augusti

Onsdag. Kors i taket vad jag är duktig på att blogga när jag inte jobbar och inte gör så mycket annat än läser bloggar, tränar, lagar mat, ser tv och bara njuter av ledigheten. Jag är en sån människa som är så otroligt dålig på att inte göra någonting alls, ska ALLTID ha något att göra. Jag kan tillexempel inte ligga en hel dag i sängen bara för att det är skönt, om jag har festat så går jag endå upp 10.00 dagen efter i stortsätt. Så det här är nog bra, att inte göra så mycket mer än jag måste. 
 
Igår hade jag tänkt städa och tvätta men ingenting av det blev, blev istället att jag nästan bokade en resa till Stockholm den 25-27 Augusti, ska dock suga på karamellen lite till men det skulle vara skönt att fara och shoppa, äta god mat och strosa omkring. Sitter nu här hemma och dricker en proteinshake, har precis kommit hem från en löptur som gick sådär, löpningen kan inte gå bra alla dagar helt enkelt men jag tog mig igenom löprundan med tunga ben och det är huvudsaken. Påtal om protein så har jag nu beställt hem protein från Fitnessguru, jag är egentligen ingen som gillar att dricka proteinshakes men nu ska jag börja med det för jag är så dålig på att äta någonting efter träningspassen. Köpte 4 kg Whey 80 från Star Nutrition för mer än ett halvårsen och det är fortfarande inte slut och då har även Simon typ tagit hälften, så ändring på det!
 
Nu ska jag äta lunch, blir äggröra med keso och skinka ♥
 
 
 
 

"Run as fast as you can"

Trött Reb, redo för löptur i Turkiet klockan 07.30...
 
Har gjort dagens första pass, löpningen. Det gick hyfsat om man tänker på att jag fortfarande har en duglig träningsvärk i benen och en lungkapacitet som är säkert 20-30% mindre än vad man ska ha. Har flera kotor som ligger fel i bröstryggen och direkt när jag löper, är ute på en promenad eller bara svänger med armarna åt samma håll och försöker vrida ryggen (vilken beskrivning, haha) så får jag svårt att andas, kan inte ta djupa andetag och vissa gånger kan jag inte sucka. Jag skulle ha fixat det här redan i maj men det blir aldrig av, sen blir det inte bättre av att man jobbar inom vården där det är mycket lyft man ska göra. Nu har det gått så långt att jag till och med har ont mellan brösten om man trycker lite, kommer inte bara behöva en behandlig direkt...
 
Jag får helt enkelt skylla mig själv när det gäller det här. Ibland kan det göra ont när jag kör bröst på gymmet och kan därför inte köra max. Iallafall det jag skulle komma fram till är att när (läs: om) det kommer gå till sig så kommer det gå så bra att löpa! Tänk idag tillexempel så blev det en runda på 6 km, vilket jag tycker är en lagom tur och sprang då med en medelhastighet på 4:45min/km, det är bra med tanke på hur min rygg är. Minns i maj då jag började känna att jag hade svårt att andas så trodde jag det var för att jag kanske var allergisk mot pollen eller att jag hade fått ansträngningsastma, det är skälen till att jag inte gjorde det redan då. Jag måste boka tid nu, det är ett som är säkert. 
 

Egengjord granola

Har lånat ut min vanliga kamera därför blir det lite sämre bilder nu ett tag framöver men det får då vara. Igår kom jag på idén om att göra en egen granola, mycket enkelt var det. Ja, jag gillar enkla och snabba saker. Hade bara i 3 ingredienser: 4 dl havregryn, 1 dl äppelmos (jag tog lågkalori) & sen så mycket kanel jag kände för. Man kan ju smaka av och känna om man vill ha något mer av ingredienserna. Jag satte ugnen på 175grader och sen så la jag ut smeten på en ungsform med bakplåtspapper på. Granolan var inne i 20-25 minuter och sen var det klart. Låt det bara svalna innan du äter. Man kan ju ha så mycket olika bär i tillexempel för att göra den lite roligare, men det här funkar perfekt för mig. 

Tisdag 13 Augusti

Idag öser regnet ner, var kanske på tiden.Sommaren fick en otroligt bra start och sommaren fick ett otroligt bra slut. Den var så bra så att mina jordgubbsplantor dog, nu är dom bruna och torra trots att man vattnade dom varje dag. Dock är det väldigt varmt på balkongen som ligger i söderläge. Idag är det tisdag och somsagt en regnig sådan. Idag blir det som det ser ut just nu en ledig dag, men det kan vara skönt med några dagars ledighet för i helgen jobbar jag och istortsätt varje dag nästa vecka också så då kommer jag ha fullt upp och inte hinna träna tillexempel två gånger per dag och inte orken heller. Idag ska jag försöka få mig ut och löpa (när det inte regnar...) och sen bara ta det lugnt, kanske städa lite, kanske tvätta, laga någon god middag och sen avsluta med ett bröst och bicepspass med yoga på det. Känns skönt att jag har kommit igång med mitt normala liv där det inte är fest två gånger i veckan och snabbmat hit och dit, dock har jag haft otroligt kul men nu ska jag komma tillbaka igen där jag var i mitten var Juni. Nu ska jag iallafall göra kaffe, känns som det behövs nu när det är så mörkt ute.
 
 
 
 
 

Enkel & nyttig lunch

Äggröra på: 2 ägg, 2 msk mjölk/vatten, salt & peppar. Till: Keso, skinka, ruccola & morötter, med oregano på!
Enkelt, nyttigt och väldigt gott!

Måndag 12 Augusti

 Måndagens frukost: 250g kvarg 0,3%, lite Finax müsli, blåbär, vindruvor & russin

Godmorgon! Sitter här med frukosten i högsta hugg och är vaken en rätt bra tid för att vara ledig. Blev inte så sen kväll igår, såg en film och sen blev det bums i säng.Idag har jag en bra dag framför mig, ska strax åka och handla och ja, jag tycker det är kul att handla förutom att det kostar ganska mycket men när man inte behöver stressa för man ska iväg på någonting. Har kvar min träningsvärk i benen som heter duga men man har orsakat den själv så då får man skylla sig själv också. Blev ett rätt bra benpass i fredags, körde squats 10 set med 10 reps i varje med min kroppsvikt och 45 sek vila mellan setten, oj vad det tog bra! Sen dess har jag knappt kunnat gå. Blir att fara och sprinna efter 11.00 och jag kommer inte ihåg sist jag satt i spinningsalen men det blir nog kul. Sen blir det en massa småfix och även ett gympass ikväll, rygg & axlar tror jag det blir. Ska även försöka knåpa ihop ett blogginlägg om hur jag äter nu, för det har det blivit ändring på efter sommarens festligheter.
 
Nu ska jag äta upp och sen iväg, ha en fin måndag ♥

Sommaren 2013

Nu är det över för mig, sommarschemat och oj vad tiden har gått fort. Jag kan säga att jag jobbar med världens bästa arbetskamrater och dom är guld värda. Det är rätt sjukt men väldigt bra när man längtar till att träffa alla när man varit ledig i 2 dagar och man kan prata om allt mellan himmel och jord. De allra flesta har jag kännt i 2½ år och det blir ju så att man vet väldigt mycket om varandra och det är så kul. Nu då? Jag hoppas jag får jobba så mycket som möjligt inom samma grupp annars har jag ingen aning om vad som händer (förutom min Engelska B kurs i höst...). Är sjukt sugen på att boka en resa till Thailand,USA, Malaysia eller någon annanstans efter jul, annars funderar jag på att kanske fara tillbaka till Hemavan för ännu en säsong för att försöka spara mer pengar för om 1 år lutar det åt att jag ska börja plugga. 
 
Nu är sommaren 2013 officielt slut känns det som och den har varit riktigt bra med värme, sol och vänner. De absolut bästa festkvällarna var Stadsfesten och LNLP, får glädjerus i hela kroppen och jag längtar sååå till nästa år. Men nu hoppas jag på en mysig höst med mysiga filmkvällar, långa höstpromenader och träning så det sjunger om det, jag ser framemot det! 
 
 

Molniga Onsdag

För en timme sen så hade jag absolut inte orken att dra mig till gymmet, kändes bara jobbigt och hade inte energin till det. Har nu legat i soffan med Allsång på Skansen i bakgrunden och läst peppande bloggar, druckigt kaffe och bara inte gjort mycket helt enkelt. Oj vad lite vila kan göra, nu är jag laddad som bara den. Har hunnit varit förbi min hyresvärd för lite planer och sen gått en skön promenad med P3 i lurarna. Känner en förkylning inom mig som har legat på i 4 dagar så ingen konditionträning har det blivit, bara styrka och promenader. Föresten vet ni, jag är taggad på hösten och vintern och nya utmaningar. Jag längtar till jul och alla dom mysiga kalla kvällarna då man bara behöver tända ljus och slå igång en bra film. Jag trivs med mitt liv så otroligt bra just nu. Alla som är omkring mig är guld värda! 
 
 
Nu ska jag cykla till gymmet och sen blir det att köpa BASILIKA och inte PERSILJA som jag hade köpt, tur man är bra på mat... kramar ♥

RSS 2.0