Fredag23 Januari

En vecka som student! Och jag stor trivs - i klassen och i utbildningen. Tycker det är kul att plugga, ska kanske inte börja jubla än, kommer nog perioder som jag vill spy på allting då ingenting går in i huvudet. Är redan nervös inför anatomikursen som är i slutet av denna termin... Idag började vi redan 08.30, fick information om att forska efter utbildningen och kände att det var lite väl mycket, vi ska först och främst klara av dom här studierna så vi går ut som sjuksköterskor så information om förskning var lite väl överdrivet kan jag tycka. Vi fick sen besök av vårdförbundet och blev bjudna på jätte goda kyckling wraps. Generöst att bjuda på lunch! Sen hade vi en föreläsning om omvårdnadsperspektiv och det var mycket intressant.
 
Vi slutade 14.30 och sen for jag och tränade direkt, blev ett crossfitpass som var lika kul som vanligt. Sjukt jobbigt! Mitt pulsband strulade litegrann både igår och idag så har inte fått veta riktigt hur det har gått i pulsens banor men passen kändes bra iallafall, man ska ju utgår från en själv i första hand. Klockan och pulsbandet är bara ett stort plus!
 
Nu har jag precis lagat tacos och strax kommer Simon, äntligen!!! Ska bli så mysigt att han kommer hem i helgen ♥

Torsdag 22 Januari

Gomorgon. Det är bara torsdag idag, känns som om att vi har gått skola fleeera dagar faktiskt men det är nog för att man är så fullmatad med information från alla håll och kanter. Just nu längtar jag jätte mycket till imorgon för då kommer Simon hem och det ska bli så mysigt, det gäller att ta vara på tiden när man väl ses i och med att vi endast ses varannan helg. Man tär inte på varandra iallafall, skämt å sido, men en stor skillnad är ju att man hittar på roliga saker och umgås med varandra när man väl ses. När man bor ihop flyter helger och vardagar ihop på ett helt annat sätt. 
 
Idag då, vad har jag för planer? Jag börjar vid 11.00 och då ska vi få information från Svenska sjuksköterskeföreningen och sen på eftermiddagen har vi vår första föreläsning - Genusperspektiv. I och med att vi går under Umeå universitet så har vi exakt samma schema som dom som pluggar i Umeå har, vi har samma förläsningar i och med att det är bildsänt från Umeå, samma uppgifter och allting vilket jag tycker är bra. Har ju tanken på att flytta till Umeå efter sommaren och då byta utbildningsort till Umeå. Nog om skolan, blir ett crossfitpass med Jenny som är hemma över helgen i eftermiddag, riktigt roligt! 
 
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe sen börja gå mot skolan ♥

Onsdag 21 Januari

Onsdag, lillördag, kramens dag -  kalla den vad du vill. Idag är det faktiskt kramens dag men har typ inte kramat någon? Eller jo, några fina arbetskompisar har jag kramat. Jaja, nog om det. Idag fick min grupp lite sovmorgon, till 09.20 så fick sova lite längre iallafall. Vi hade en genomgång av biblioteket och nu känns det som om allting börjar närma sig för en riktig start med föreläsningar och seminarium osv, många bitar med information börjar falla på plats. Idag hade vi kursintroduktion och en allmän information om ssk-programmet - alltså väldigt mycke mer information. Det är så härligt att det känns otroigt kul att gå till skolan, att träffa alla trots att man inte känner någon sådär jätte bra men alla är så glada och trevliga! 
 
Vi slutade redan 13.45, jag for till gymmet och löpte 4 km och körde ett överkroppspass på det. Hoppade i duschen och gjorde mig sen klar för middag ute på Bishops med mina fina arbetskompisar, åh dom saknar jag. Trots att man inte varje dag var taggad på att jobba så blev man bara så glad av att vara på jobbet. Tur jag kommer kunna jobba litegrann iallafall och även i sommar. Kom hem vid 19.30 och har stökat på här hemma, läst våra case som vi ska ha seminarium om en vecka om, beställt böcker (hejdå pengar) och bara tagit det lungt. Ska strax ta bort mitt smink och ta mig något att äta innan sängen kallar. Skönt avslut ♥
 
 

L O V E

Har suttit i för många minuter, börjat skriva några rader men sen suddat ut dom alla. Typiskt mig. Vet aldrig hur man ska börja skriva något. - Ska man kanske bara skriva ett hjärta under bilder? Nä, det är nog för tråkigt eller rättaresagt opersonligt. Det här är ju endå en person som är viktigare än så för mig, en person som jag skulle vilja hylla i alla sammanhang just för att han bara är han. Han gör inget speciellt, han är usel på att stiga upp på morgonen för att äta en sån där härlig lång frukost när vi för en gångsskull sover tillsammans som jag förövrig älskar att göra, skämt åsido men trots det så är det faktiskt sant. Överaskningar så som en födelsedagspresent eller en julklapp kan han inte hålla tyst om. Jag har grubblat på den saken i många år nu och inte fattat varför man alltid vet innan vad man ska få. Men vet ni varför? Jag vet, det är för att han vill inte att jag ska bli besviken. Han vill veta exakt vad jag vill ha och när jag har sagt isådär 5 saker som han kan få välja bland så ska han trots allt säga exakt vad han har köpt någon dag innan dagen är kommen.
 
När jag fyllde år senast frågade han mig flera gånger innan vi släckte lampan: Är du verkligen nöjd med din födelsedag Rebecka? Mitt svar var: Jag är bara glad att du vill vara med mig på min dag. Resten brydde jag mig inte om. Jag är så otroligt glad att han vill vara med mig, att han vill och orkar lyfta upp mig när jag är nere, att han ids lägga energi för att få mig glad. Han är en person som jag kan skratta med, gråta med och vara barnslig med. Han är en person som sprider så mycket glädje och energi till mig och som får mig att känna att jag klarar allt. Det är det bästa och finaste jag vet, att en persons uttryck och känslor kan få en att känns sig bra, precis som man är.

Tisdag 20 Januari

Hade tänkt skippa att blogga idag, hade inte suget. Dels för att det inte har varit en så spännande dag men nu när jag tänker efter så har jag gjort en hel del grejer. Idag började vi redan 08.30, tog en promenad till skolan och vi hade lite information om utbildningen och sen blev vi indelade i våra basgrupper. Trevligt att äntligen sätta sig ner och lära känner lite folk, fick veta vad de andra hade gjort och vad man har för förväntningar på utbildningen och sådär. Trodde inte att det skulle vara nån kille istortsätt men jag tror det är 8 stycken i vår klass trots allt, vilket bara är kul när sjuksköterskeyrket är väldigt kvinnodominerat yrke. På eftermiddagen hade vi dataintroduktion där vi fick våra inloggningsuppgifter och passerkort för att kunna sitta på campus och plugga även kvällar och helger. 
 
Vi slutade vid 15.00, snabbade mig till gymmet och körde igång med ett benpass. Kör inga tunga benböj just nu, jag har slarvat så mycket med teknik och har ibland känt av att man har lyft lite tokigt så just nu är jag i en "gör-om-gör-rätt" period. Jag är även väldigt noga att jag stretchar innan benböjen tillexempel för att kunna göra djupa och för att inte få ont i benböjarna. Tränar just nu på 50 kg och det känns svin bra. En orsak till att jag många gånger drar igång med att gymma flitig och sen tröttnar är på grund av att jag börjar känna mig stel, a och o för mig just nu är stretchig, gärna före men framför allt efter VARJE pass. 
 
Morgondagen börjar inte förrän 09.10 så lite sovmorgon får vi trots allt, introduktion i Biblioteket kommer onsdagen börja med. Ska nu krypa i säng ♥

Första skoldagen

Nu vad denna dag gjord, min första skoldag och hur gick det då? Jo, det gick bra. Kunde ju inte ha gått så dåligt i och med att det endast var upprop, information, fika och en rundvandring för att kolla var vi ska håll hus. Har nu se större delen av klassen också, dock inte alls lärt känna men hoppas att vi kommer ha någon lära-känna-lekar dom kommande dagarna så man iallafall har en chans att kunna något namn. Imorgon är det vår riktiga skoldag där vi kommer få ännu mer information, går mellan 08.30-15.00. 
 
Efter skolan idag så åkte jag till Ursviken och umgicks med mamma, vi gick ut och gick en sväng, åt kasslersallad, såg tv och drack kaffe, skön kväll helt enkelt. Idag började även Farmen om och jag tror jag nu kommer bli fast. Förra året när jag var i Hemavan så vad Farmen obligatoriskt för alla som jag bodde med, alla var knäpptysta och satt fastklistrade framför tvn, haha! Nu ska jag se tv en stund sen sova ♥
 

Måndag 19 Januari

Gomorgon! Sovit som en stock i natt och känner mig utvilad. Har redan hoppat i träningkläderna och sitter nu och väntar på att kaffet ska bli klart och ska sen göra gröt som vanligt. Ska fara till gymmet vid 10.00-11.00 redan. Känner att jag inte kommer vara lika peppad på att fara dit efter skolan som räcker till 17.00 och när vi inte har upprop förrän vid 14.00 så passar det ju bra. Ett stort plus är ju att det inte alls är lika mycket folk på förmiddagen och man slipper göra om hela passet för man inte får någon stång eller så. Idag blir det att jag ska köra ett överkroppspass. 
 
Nu ska jag göa iordning frukost och sätta igång tvn och se på Nyhetsmorgon. Känns som det här kommer bli en bra måndag! ♥

+

Har precis landat här hemma framför TVn. Blev ett bra löppass som jag skrev i tidigare inlägg och efter ett sånt pass så blev jag sugen på naturgodis som jag har knaprat på ikväll, mums. Var hos mamma och pappa en stund när jag hade sprungit klart innan Sara hämta upp mig, har sedan dess hunnit vara på Dallas, hemma, Ica kvantum och sen åkte jag Mirre, Krille och Rebbo till Jonte för att hänga, se tv och spela kort. 
 
Känner mig verkligen utvilad till skolan imorgon, kl 14.00 är uppropet. Jag är inte alls nervös utan det känns bara kul, nerverna har väl landat lite när jag var och träffade några av mina klasskompisar igår. Nu ska jag se om det är något bra på tv, ringa Simon och bara ta det lungt. Imorgon är det måndag och en ny vecka, en spännande vecka! ♥

Söndagens löppass

Idag for jag ut på ett löppass utan en massa måsten utan kände helt enkelt hur kroppen kändes och sprang efter det. Laddade hem ett gammalt avsnitt av Fredagspodden och hade Hannah och Amanda i lurarna under hela passet. Tänkte att jag skulle springa på ett tempo i 06:00 min/km vilket är väldigt sakta men i ett skönt tempo då man hinner känna efter. Orsaken till att jag skulle hålla ett sånt lågt tempo var för jag skulle springa hela vägen till Ursviken , från mig till mamma och pappa, vilket är 13,20 km. Alltså över en mil, vilket jag aldrig har sprungit förut. Har endast sprungit milen max 5 gånger kanske då 2 av gångerna har varit på tid. Jag är mer en sån som springer 5-7 km.
 
Vet ni,  jag gjorde det och klarade av det! Det kändes hur bra som helst och det var kul. Höll endast 06:00 min/km de 2 första kilometrarna men ju mer uppvärmd jag blev desuto fortare gick det. Kom i tid på ca 1 timme och 13 minuter och hade då alltså hållt ett snitt på 05:35 min/km. Jag är så sjukt stolt över mig själv att jag sprang hela vägen och verkligen njöt, det kändes så bra! Sånna här pass får mig verkligen att må bra, att njuta och älska träningen samtigt som jag springer på, en enligt mig, en bra tid!
 
 

Söndag 18 Januari

Söndagmorgon och som planerat en sovmorgon rikare. Frukost i soffan framför nyhetsmorgon och flera koppar kaffe på det. Minus 2 gradet ute. Ska fortsätta i det här banan ett tag till innan jag ska ut och springa, ska utmana mig själv idag tror jag (;

Lördag 17 Januari

Lördagkväll, klockan är snart 00.00 och jag ligger hemma hos mig i sängen och ska strax sova. Har haft en väldigt mysig lördag. Sov i Ursviken natten till idag, tog sovmorgon och åt frukost med mamma och pappa. Blev sen att jag åkte med dom in till stan och mötte upp Sara för lite shopping (ytterst lite, när man har tankarna på att shoppa finns det ju ingenting) och sen tog vi en sen lunch på Waynes med Mirre och Krille. Hela den här dagen har jag känt nervositet för idag var det ju välkomnstmiddag för oss nya studenter på sjuksköterskeprogrammet. Har nu träffat delar av min klass, ätit tacos, lekt lekar och vunnit i bingo, synd bara att vi endast var 10-12 personer av 39 stycken. Kan då säga att jag inte alls är lika nervös inför måndag länge nu när man har lärt känna några av mina klasskompisar, längtar nog mer! 
 
Söndag imorgon, har tänkt träna och bara ta det lungt skulle jag tro. Ska försöka ta mig ut och springa i och med att det kommer bli så himla kallt till veckan så kommer nog inte bli så mycket löpning för min del till så ska passa på imorgon. Vill ladda hem någon bra podd och springa i ett lugnt tempo, det är min plan men innan dess ska jag ta en sovmorgon och äta en god frukost. Jag älskar söndagar! Nu ska jag sussa ♥
 

Fredag 16 Januari

Idag har jag jobbat mitt sista pass på sjungande på ett tag, ska dock försöka jobba nån kväll då och då och nån helg för på måndag börjar skolan. Det känns bra, känns bra att man kommer vidare och att jag är peppad på att plugga! Blev att jag gick till jobbet i morse, åt frukost på jobbet och jobbade mellan klockan 7.00-12.00. Har hunnit med ett crossfitpass som var kul hur som helst, 4 stationer med 3 övningar på varje, 10 rep på varje övning och 5 minuter på varje station -  2 min vila och hoppa till nästa. Svin kul och svin jobbigt! Nu ska jag iväg till Ursviken och umgås med mamma och pappa ikväll , ska bli mysigt!

Polar M400

Här är min nya träningskompis. Inte bara kompis utan motivation också, jag älskar den! Man kan ha den när man löper (inomhus och utomhus), promenerar, simmar, gymmar, kör crossfit, cyklar (inomhus och utomhus) och ja allt! Du kan till och med bära pulsbandet under hela dagarna och även när du sover för att se hur aktiv din kropp är. Hur grym är den inte? Dock så använder jag den endast när jag tränar känns lite överdrivet att ha pulsbandet på mig hela tiden, skulle bara bli stressad.
 
Jag har gjort ett konto på polars hemsida där alla mina pass kommer upp och har även kopplat den till min telefon där allting laddas upp också. På hemsidan kan jag följa andra i hela världen som också ha en sån klocka som mig. Hur andras träningspass har gått, var dom har tränat och vad dom har tränat.  Det här är en riktig träningsmorot och ni som kanske har funderat på att köpa en: KÖP! Ni kommer inte ångra er för den är verkligen grym och lätt att förstå också. Om ni ser här nere så ser ni hur länge passet var, pulsen och antal kalorier. Det där med pulsen är inte 100 i och med att jag aldrig har gjort ett maxpulstest så chansar jag bara och tror att jag borde höja antal slag/minut egentligen men ska pröva mig fram.
 

Torsdag 15 Januari

Snart har denna torsdag rullat förbi. Har jobbar 7.00-15.00 och sen åkte jag och handlade litegrann. Har precis ätit en världelös middag, orken att ställa mig och steka kyckling fanns inte. Fil, müsli, banan och en macka och kaffe fick bli min middag idag. Ville hinna äta innan jag åker till gymmet för ett crossfitpass, vill inte gör det misstaget jag gjorde förra torsdagen, åt 1 timme innan passet vilket resulterade i mättnadskänsla och illa mående. Dock tycker jag att jag är väldigt duktig i övrigt att alltid laga mat till lunch och middag trots att man nu äter helt själv, trodde sen Simon flyttade att det skulle bli ofta fil, gröt osv för att det inte är kul att laga mat till bara en själv, men icket. 
 
Känner mig rätt så trött faktiskt men inte konstigt när man har varit igång sen 06.00 i morse. Hoppas att koppen med kaffet som jag drack kommer göra susen! Ska bli riktigt kul med crossfit ikväll känner jag. Ska köra gärnet :))! 

Träning, mat och Instagram

Det här med mat har ju blivit väldigt omtalat i media de senaste åren om hur man ska äta, vad man ska äta, när man ska äta. Dieter, kostupplägg och tankar och frågeställningar hit och dit. Man kan se löpsedlar där det står "hur man går ner på snabbaste sättet" där rubrikerna kan vara väldigt skrattretande ibland och kan skapa ett missförstånd. Mat är ett hett ämne helt enkelt. 
 
Inte konstigt heller när man blir påverkad av fitnessvärlden och den sorts diet dessa människor går på och där vanliga svensson ska följa ett liknade kostupplägg, nu pratar jag mycket inom instagram. Visst, det är bra att människor har börjat träna men när det har gått till den gränsen att man ska tävla när man inte har byggt upp sig själva för att sedan gå på strikta dieter, det tycker jag är hemskt. För många rubbas hela kroppen och det är tillochmed farligt. 
 
Mat för mig har alltid varit a och o, jag måste äta för att vara glad, för att orka med vardagen, för att mitt blodsocker inte ska sjunka i botten, för att det är en social grej och för att jag helt enkelt älskar mat. Jag äter istortsätt frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag, kvällsfika varje dag. Tro mig jag har gjort det för många gånger att skippa lunchen för att man inte har hunnit men vad händer, man blir bara sötsugen och känner sig otroligt trött. Jag äter för att jag ska orka med en hel dag på jobbet och för att jag ska orka träna mitt träningspass för dagen sen ska jag vara ärlig och säga att många kvällar när man har jobbat en heldag + träning på det så orkar jag inte umgås med någon trots att jag har ätit tillräckligt men det beror på att jag är trött i ögonen och vill sova.
 
Jag vet att många blir provocerade när man inte äter ljust bröd vid vissa tillfällen, bullen till kaffet eller läsken till middagen. När man får den stendiga frågan "varför vill inte du ha?". Jag känner min kropp mer än någon annan, jag vet att jag mår bättre av att äta det mörka brödet, en macka till kaffet och bubbelvatten till middagen. Nu menar jag inte att jag tänker "nej jag går upp ett x antal kilon" utan för mig kommer tröttheten, magbesvären och hungerkänslan som kommer 1 timme efter det där pga att det var endast socker, ingen näring som höll sig länge. Sen inte att glömma, självklart äter jag godis, kakor, glass osv också men jag gör det när jag är sugen, är jag inte sugen så äter jag det inte sen kan suget bli för stort ibland och man äter för mycket men man måste få ha sånna tillfällen också, vi är ju bara människor och vi alla har våra behov. 
 
Sen jag har blivit mer noga med att äta mina måltider så är jag på bättre humör och sover så mycket bättre också. Jag vill ta hand om mig själv för att jag ska orka med min vardag, detsamma gäller min träning. Jag tränar för att jag ska orka med allting jag vill göra, jag vill att jag ska må bra både utvändigt och invändigt. En av de sakerna som jag har sagt till mig själv att jag ska bli bättre på är att jag träna för att jag tycker det är kul, har jag en dag då jag känner att jag måste vila från träningen för hela kropper skriker efter vila så ska jag göra det, kroppen känner sig själv bättre än vad min hjärna gör i vissa tillfällen. 
 
Det viktigaste är att tro på sig själv, gör inte all mathets och all träningshets till något stort tänk att det är ditt liv och att det är du som ska leva med din kropp i alla år, ingen annan. Ett bra mål är att klara av sin vardag men 100 gånger bättre!

Onsdag 14 Januari

Gomorgon onsdag. Haft en sån här perfekt morgon idag, sovmorgon till 10.00 och har preics ätit upp gröten, blev en sen frukost idag. Vaknade redan vid 08.00 men såg då att klockan inte alls var mycket och att jag fortfarande var trött så jag fortsatte att sova. Borde kanske passa på att sova nu när man kan för snart börjar skolan, börjar känna att nervositeten stiger faktiskt men det ska bli kul. På lördag ska jag på välkommstmiddag för alla nya sjuksköterskestudenter och det ska bli spännande, första gången man träffar många av mina blivande klasskompisar.
 
Idag då? Är ledig, jobbar imorgon och fredag sen tar jag mest troligt helg. Idag ska jag somsagt fara och träna ett underkroppspass men ska fara dit då det inte är så mycket folk på 360, redan vid 13.00 skulle jag tro. Blir bara stressad av att vara där när alla andra är där, känns som man måste stressa sig igenom passet. Annars gillar jag ju morgonträning men idag när jag är ledig så passade jag på att sova ut. Annars blir det en lugn onsdag, gillar sånna här dagar då man inte har några måsten ♥
 
 
 
 

Tisdag 13 Januari

Vilket bra avslut denna tisdag fick, eller jag har faktiskt haft en riktigt bra dag hela dagen. Väckaren ringde kanske lite för tidigt men vaknade utan halsont, fick åka med Jossa till jobbet och jobbade 7.00-12.00. Lunchade med mina arbetskompisar på jobbet innan jag gick en promenad till stan där jag for förbi gymmet ett tag. Åkte sen till mamma och pappa, fick middag och sen vidare till Sara där det var födelsedagskalas. Hon bjöd på glass med olika tillbehör och även en egen kvargglass som jag prövade som var över förväntningarna, även de hälsosamma alternativen kan vara goda! Sen stannade jag och Mirre kvar hos Sara där vi avslutade hennes födelsedag bara vi 3, åh vad jag tycker om dessa tjejer!
 
Hade som tidigare sagt att jag skulle ta en vilodag men for bara till gymmet utan en massa måsten, körde det jag kände för och avslutade passet när jag kände för det. Körde ett litet teknikpass med väldigt lite vikter. Började med en uppvärmning i form av gång på löpbandet, stretchade (!) innan jag körde igång med benböj - övade på djupa och fick nog till tekninken rätt så bra för jag har insett att jag är väldigt stel i höftbjaren. Körde endast med 40 kg så ett svettigt pass blev det inte. Gick sen över till marklyft, bänkpress och axelpress. Avslutade sedan med ännu en stretch, det värsta jag vet är att känna sig stel. Alltså en massa basövningar med lätta vikter. Det här passet har gjort så jag är taggad på att gymma imorgon, tror det kommer bli ben för min del och förhoppningsvis har jag Sofia vid min sida. Som jag längtat att träna med den tjejen!
 
Nu ska jag stänga igen datorn och lägga mig och sova, det är ju en dag imorgon också ♥

Måndag 12 Januari

Måndag - jag gillar måndagar! Känns som man tar nya tag och kör igång veckan. Har iallafall tagit mig hem till Skellefteå, åkte vid 10 i morse men var inte framme förrän vid 12.30. Halsen har börjat kännas bättre och det tackar jag för. Blir iallafall en vilodag idag också för jag vill inte dra igång för tidigit med träningen och sen hamna i samma spår igen. Konditionsträningen får nog vänta några dagar till men om det fortsätter på det här spåret så kan jag nog ta ett lungt gympass eller en promenad imorgon. Idag är jag ledig hela dagen och har sen jag kom hem tvättat lite kläder och ska strax ner på stan och möta upp Mirre. Ska dock klä mig som aldrig förr i och med att det är -20 grader här. Sen en sak som kom som en chock när vi närmade oss Skellefteå - SNÖN! Det är stor skillnad jämnfört med i Umeå och ifredags när jag var hemma, måste ha vräkt ner hur mycket som helst.
 
Föresten, 1 vecka kvar till skolan drar igång så jag kanske ska njuta av denna ledighet. Dock ska jag jobba imorgon men att plugga är en helt annan sak då man måste göra mycket på sin fritid också. Nu ska jag ner i tvättstugan och ta upp de sista kläderna ♥
 

C U P

 

Söndag 11 Januari

Blev en lång sovmorgon idag, vi vaknade inte förrän vid 11.00. Kom inte ihåg sist då jag sov så länge, har aldrig ro i kroppen att sova bort halva dagen, vilket det känns som vi har gjort just nu men när man är halvsjuk så är det nog precis det man ska göra. Halsen mår inte ens bättre idag trots att jag drack för mång koppar te igår. Vill bara bli frisk och träna igen men är huvudet dumt så får kroppen lida.
 
Igår kväll for vi till Linus och Anna, gjorde en god kycklingsallad till middag, alla utom jag drack lite vin, vi spelade spel och såg även på Torpederna, riktigt trevligt var det! Jag och Simon sitter just nu och ser på skidåkning, ska kanske åka hem till Skellefteå ikväll men känns som ett prodjekt att ta sig till busstationen när det blåser som attan ute. Sen vet jag inte riktigt om det är så värt för mig att åka hem redan, kan nog endå inte jobba eller träna med min hals trots att jag känner mig rätt pigg i övrigt men är inte så klokt att smita alla på jobbet med denna hals. BLÄ! Gud vad jag klagar man har påriktigt glömt bort hur tråkigt det är att vara sjuk...
 

Det här med att vara sjuk

Fick vända om, brukar trotsa vädret när det gäller promenad men när halsen säger ifrån och det är halt som bara den så var jag bara tvungen. Inte ens en lite promenad klarar min hals av! BLÄ, kan inte det här med att vara sjuk...


Lördag 10 Januari

Det var någon dag sedan som jag skrev sis, vad har hänt? Jo, jag har gått och blivit sjuk. Inte sjuk - sjuk, inte sängliggande med förkyldning, feber, hosta och en massa snorpapper omkring mig. Har "endast" ont i halsen. Sa på jobbet i onsdags "jag blir aldrig sjuk, sist jag var förkyld vad för 1 år sedan", peppar peppar ta i trä sa jag efteråt med tror ni att det hjälpte? Icket. Kände av halsen redan på torsdag morgon men trotsade det och for på ett crossfitpass, tänkte antingen så bryter det ut till ännu mer eller så drar det ihop sig och såklart hade jag oturen med det först nämnda. Märkte ganska snabbt in i passet att jag inte alls orkade lika mycket som jag är van att göra, blev trött direkt och efter passet var det inte ens kul. Mådde illa, blev kallsvettig och var så sjukt slut, tänkte stretcha efteråt men jag satt mig bara ner och ville ha luft, orkade inte ens stretcha. 
 
Insåg igår när jag jobbade att det inte kommer gå att träna i helgen så tog mitt pick och pack och åkte till Simon i Umeå där jag sitter nu. Det är så frutrerande att jag är så pigg annars, i hela kroppen men det känns som om jag har knivar i halsen. Tog med mig träningskläder om det hips vips skulle vända, kanske bara önsketänkande. Ska då strax ut på en promenad för att få någon frisk luft, ska gå förbi ett apotek och köpa några halstabletter som förhoppningsvis kan hjälpa mig litegrann i allafall.
 
Nu ska jag ta vara på den här lördagen ♥
 
 

Middag

Stekt lax med råris och grönsaker ♥
 
 
 

Onsdag 7 Januari

Vid den här tiden på dygnet är jag alltid trött, efter man har ätit lunch så därför sitter jag nu och sörplar på en kopp kaffe med mjölk. Jobbade bara 7.00-12.00 idag, rätt skönt pass. Så vad har denna onsdag att bjuda på? Jag ska ta mig ut på en löptur innan vinden börjar ta fart, hört rykten om att det ska börja blåsa mycket i eftermiddag nämligen sen får vi se. Ska kanske ta vara på dom här stunderna nu för det kommer nog bli ganska fullt upp när skolan drar igång då jag ska försöka jobba litegrann också. Ska bli spännade! Dock är jag riktigt dålig på att bara vara, att bara se på tv själv tillexempel, man har alltid något annat att göra också så som att kolla telefonen, stöka med det ena eller det andra. 
 
Blir en snöig löprunda iallafall, jippi! 

Min kväll

 

Tisdag 6 Januari

Var så nära på att skriva att det var söndag idag, men icket. Har känts som en söndag hela dagen med sovmorgon, sen frukost, promenad med Simon och Swix, plättlunch på Sunnanå, skridskor med Jens och Jenny och söndagsmiddag bestående av kyckling, pestopasta och grekiskt bröd. Sen var denna söndag slut och även Simons jullov vilket innebar att han åkte tillbaka till Umeå vid 19.30 tiden idag, tråkigt men tillbaka till verkligheten helt enkelt och förhoppningsvis blir det att vi ses nästa helg igen. Kom in från ännu en promenad för en timme sedan med "Hälsa på dina villkor" i öronen (rekommenderas!). Imorgon blir det jobb och sen träning i vanlig ordning, tror det blir löpning imorgon med mn nya pulsklocka som jag förövrigt älskar!! Kan berätta om den någon dag.
 
Hoppas ni får en mysig tisdag kväll ♥
En frukostbild från Spanien

Och så köpte jag mig ett äpple till!

 

Söndag 4 Januari

Godmorgon. Nu är det söndag morgon och jag har endast hunnit stiga upp och ätit frukost, gillar sånna här mornar då man gör en god frukost, sätter sig framför tvn och gör ingenting. Det är fint väder idag, klart och ca -7 grader. Ska nog ut på en lugn löptur med Fredagspodden i lurarna om ett tag, ingen stress bara i ett behagligt tempo där jag försöker tänka på tekninken mer än hastigheten, är otroligt nyttigt och viktigt för mig när jag ofta är spänd i axlarna. Blir sen en sväng på Elgiganten för lite shopping och sedan försöka förstå mig på min pulsklocka som jag fick i julklapp, ställa in allting enligt mig - längd, vikt, maxpuls osv för att få ut så mycket med hjälp av klockan. 
 
I eftermiddag är jag och Simon bjudna på middag hos Simon föräldrar, ska bli trevligt. Simons "lov" börjar lida mot sitt slut och det känns lite tråkigt, tillbaka till vardagen helt enkelt. Tack och lov är det inte långt till Umeå och i höst har vi träffats iallafall varannan vecka och hoppas att det kommer gå även den här terminen sen får man hålla tummarna att jag kan byta studieort till Umeå efter sommaren, skulle vara riktigt roligt!
 
 

Lördag 3 Januari


Lördag. Blev ingen sovmorgon i morse, tog mig upp och iväg på Jennys bodypump som var väldigt längesen som jag var på. Det kändes otroligt bra och känner redan av träningsvärken. Har även hunnit med en fika på Espresso, en sväng på Solbacken och firat mamma som fyller år idag. En skön och bra lördag, gillar sånna här dagar då man bara gör det man känner för ♡

2 0 1 5

Nytt år och nya möjligheter brukar man ju säga och jag kan inte säga annat än att detta år har börjat riktigt bra! För jag har kommit in på högskola, sjuksköterskeprogrammet här i Skellefteå blir det till hösten för mig. Känns som om det verkligen kom i rätt tid och har inte förrän nu verkligen kännt ett sug till att börja plugga. Så det kommer bli riktigt kul! Nu fortsätter vi i det här spåret! ♥

RSS 2.0