Onsdag 29 Januari

Goomorgon, onsdag idag och snart har halva vecka gått. Tiden bara rinner iväg tycker jag, hinner inte med. Har precis ätit frukost - havregrynsgröt som alltid, skulle dock kunna äta det 3 gånger/dag istället för 1. Nomnomnom! Strax ska jag cykla iväg till friskvårds och idag blir det löpning 5 km och sen ett gritpass. Är lite nervös för jag har sån jäkla träningsverk i axlar, armar och bröst och det är mycket frivändningar och armhävningar i det här passet men jaja det är väl så man blir lite starkare trots att det svider.. Föresten igår prövade jag köra bänka med 60 kg och det gick inte vägen men var så nära så inom dom kommande veckorna har jag nog fixat det!!
 
Jag längtar till helgen då jag är ledig, har inte varit ledig en hel helg på väldigt väldigt länge, typ november? Dock jobbar jag fredagkväll men det passet gör jag förhoppningsvis med en klackspark. Ikväll blir det jobb, är inne på min 5 dag i rad nu och nu har jag bara 2 dagar kvar sen ledighet som sagt, skönt! 
 

Do things that make you happy

En sak som gjorde så jag hoppade av engelskan och sabbade mina framtidsplaner var för att jag mådde helt enkelt inte bra av att gå den där kursen, det var verkligen inget fel på varken klassen eller läraren, alla var super snälla men det var för jobbigt för mig att vara där och försöka prestrera i något som jag inte kan istortsätt någonting om. Klart jag ville lära mig och utvecklas för lite kan man ju men jag tog aldrig tiden och ville bara göra bort alla uppgifter så fort som möjligt, blev så stressad av hela situationen. Så jag tänkte såhär, är det här värt för mig just nu att må såhär dåligt över en egentligen fjuttig kurs? Nej det var det inte och jag kände att jag hade gett allt jag kunde och tillochmed lite mer men jag försökte iallafall få ett godkänt och det är det som är det viktigaste för mig just nu. Att jag sen valde att hoppa av när allting började om igen var för det var så pass jobbigt för mig. Jag kunde inte slappna av när jag skulle äta, sova, träna eller umgås med mina när och kära. Hade alltid: jag måste, i bakhuvudet. Stressande var bara förnamnet. Och jag tror mitt beslut att hoppa av har gett mig mer glädje,  jag har blivit en mycket gladare person än vad jag var i höst och känner mig taggad att hitta på saker och jag känner att min motivation till tillexempel träningen har blivit så mycket bättre, det är såhär man ska må, det känns som jag har fått tillbaka mitt liv hur fjantigt det än låter. Gick till en läkare i mitten av förra terminen för att kolla hur mina värden låg pga att jag var så trött hela tiden, dom såg bra ut men läkaren sa att det mest troligt berodde på att jag var så stressad. Och nu är jag tillochmed vaken till 00.00 på en vardag, förut somnade jag 21.00 och var trots det död morgonen där efter. Stress är inte nyttigt. 
 
Jag har faktiskt satt ett mål för det här nya året och det är att inte göra saker som jag inte mår bra av, självklart kan man pröva saker trots att man är nybörjare, nervös eller helt enkelt rädd men om man har prövat säg 3 gånger med att tillexempel spela i ett fotbollslag och det inte känns bra så ska jag inte fortsätta heller. Det är helt enkelt inte rätt och man känner det på sig och då har man iallafall prövat! Sen kanske om 1 år igen så prövar man igen och då kanske det går bättre, det kanske bara är tidpunkten i livet som inte passar. Det är så ofta man står och stampar i samma bana trots att man inte ens tycker om att göra vissa saker. Sen tycker jag även att en viktig sak är att umgås med folk som ger en energi och inte tar och det märker man väldigt lätt om man väl tänker på det. Jag blir så irriterad när man hör fullvuxna människor, nu pratar jag om 30+, som klagar på några eller någon, gör något åt saken istället för att klaga? Prata eller låt den/dem köra sitt eget race så gör du ditt. Klart man kan ha synpunkter i saker men det viktigaste du kan göra för att lösa problemet är att prata med den personen som det handlar om. 
 
Kände att jag ville lätta på mina tankar och åsikter.

Tisdag 21 Januari

Idag har jag hitills inte rört på mig många meter förutom ett dödspass iform av crossfit, det var så jobbigt och chins är verkligen en sak som jag måste fixa snart, konditonen och styrkan är annars för mig helt klart godkänt. Har precis ätit lunch: kyckling, potatis i ugn, keso och morötter, bra mat som min kropp får mycket energi av. Just nu lever jag istortsätt på: kyckling, ris, potatis, keso, morötter, avokado, wookgrönsaker, ägg, riskakor, havregryn, bananer, kvarg, bär, äpplen, whey 80 och nattprotein. Om jag har det här hemma så har jag allting som jag behöver just nu och jag kan säga att min energi är på topp, håller maten väldigt enkel. Prövade göra en tonfiskröra för några dagar sen men alltså usch vad äckligt det är, det går inte ner, känner mig som en av mammas katter i och med att dom äter det hela tiden..
 
Ska nu bara ta det lungt innan mitt andra träningspass, blir ett rygg och axelpass. Mycket mat och träningssnack nu men jag är så motiverad! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag 19 Januari

Söndag, 19 Januari och sista dagen på vecka 3.Var tar tiden vägen? Hänger inte alls med. Idag har det varit riktigt kallt och jag har gjort så mycket som jobbat 10 timmar, tvättat och i mellanåt druckigt kaffe. Vilodag var det söndagen till ära och det tror jag min kropp verkligen behövde efter en vecka med dubbelpass på några av dagarna. Nu är jag redo för en till super träningsvecka. Har i helgen även hunnit pröva på GRIT och det var perfekt! Älskar sån träning då man verkligen tar ut sig till max så som löpning och crossfit. Sen är det även en månad kvar tills jag åker till Hemavan och bor där i 11 veckor, gillar mitt liv så mycket just nu, är så taggad! Nu ska jag sova, mina ögonlock är väldigt tunga. 
 
 

Torsdag 16 Januari

Jag är redan less på kylan, att måsta klä på sig 1000 lager kläder varje gång man ska ut. Kom hem för 40 minuter sen och är fortfarande frusen. I-lands problem, javisst! Idag är man sådär lite avudsjuk på Sofia som åker till Filippinerna i 6 veckan, alltså gud så skönt. Om jag inte hade haft schema nu så skulle jag lätt ha kunnat åka någonstans nu innan det bär av till Hemavan, bara jag får värme. Men istället ska jag vara i ett vinterlandskap i 14 veckor till, har precis insett att jag åker till Hemavan om typ 1 månad.
 
Idag har jag jobbat, gick till och från jobbet och nu har jag precis ätit lunch och önskar mig ett par happy plugs, i guld, åh så fina dom är.  Ska dricka kaffe och piggna till innan det bär av till Friskvårds för ett benpass vid 15.00, jag som hatar benpass, klockan kommer säkert rusa iväg till 17.00 innan jag ens har tagit mig dit ... Kan även säga att trots att jag typ inte känner någon på Friskvårds så trivs jag där endå, men det är så kul med variation av lokaler, maskiner och framförallt människor! 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag 14 Januari

Tisdag morgon och här sitter jag framför Malou på tvn och en kopp kaffe i högsta hugg. Har precis ätit frukost i form av havregrynsgröt med hallon och banan, yummy! Strax kommer Sara och hämtar mig, blir ett tabata pass på Friskvårds innan jobb 13.00-21.15. Så ser min dag ut och sen ska jag bara hem och se PH sen sova, sköna tisdag! 
 

Måndag 13 Januari

Härliga lediga måndag, fina Saras födelsedag och en otroligt bra start på en fin vecka. Idag är det kallt ute och äntligen har snön kommit på riktigt. Idag tog jag en sovmorgon och sov till 10, det var längesen jag har känt mig såhär utvilad, avslappnad och taggad på det mesta. Hela hösten gick man helspänd pga engelskan, så mycket påverkade det mig och jag var stressad över läxa som vi inte ens hade fått samtidigt som jag hade svårt att tacka nej till jobb vilket resulterade en stressad Rebecka där allting istortsätt bara blev en röra. Hade inte tid med någonting annat än jobba och ett försök till att plugga, tränade gjorde jag men inte så bra som jag verkligen kan. Den här hösten har jag även insett att pengar är inte allt och huvudsaken är hur man mår och att man gör saker som gör en glad. Ibland går man i en bubbla och lever bara för några få saker och glömmer bort hur viktigt och värdefullt det är att ha en myskväll med vännerna, en fika på stan, hur kul ett träningspass kan vara om man är två eller när man bara ligger hemma hos en fin vän och bara är. Två av mina bästa vänner, Sara & Mirre, är bäst på att peppa en och jag är så glad att jag har dom! Man kan inte leva för framtiden hela tiden man måste se vad man har nu och vad som gör en glad.
 
Nu ska jag ut på en promenad i 14 minusgrader, kyligt! 


Lättare sagt än gjort

Känns som att idag fick jag tillbaka mitt liv, helt seriöst. Idag tog jag mitt beslut och hoppade av Engelska B. Varför är då frågan? Det är ju nämligen så att jag klarade inte kursen förra terminen trots att jag var där varje lektion och gjorde mitt bästa men jag är helt enkelt sämst på engelska och vad ger det att jag sitter där och kämpar och mår dåligt efter varje lektion, under lektionerna och dagarna mellan lektionerna? Jag klarar det inte och det här är jag inte van vid, jag brukar klara alla mål jag sätter upp för mig själv. Har tänkt fram och tillbaka och nu gick ju mitt andra mål i graven också, att plugga till idrottslärare men jag känner mig inte ledsen över det och har nog insett att det var nog inte tänkt. Hälsa kan jag hålla på med på sidan av mitt jobb trots att det är verkligen det jag brinner för. 

Så, vad tänker jag hålla på med nu har jag tänkt? Jag har faktiskt mest troligt tänkt plugga till sjuksköterska. Varför? Det finns massor med jobb, man kan bosätta sig var som helst, det är engentligen ganska "brett" och arbetstiderna kan variera utifrån vad man själv vill: dag, natt, kväll, helg osv. Menar att jag kanske vill jobba 7.00-16.00 måndag-fredag under en period men känner kanske efter 5 år att jag bara vill jobba natt, jag kan jobba med äldre, barn, ungdommar eller utbilda mig inom något speciellt inom sköterskeyrket. Jag är redan behörig men funderar på att läsa några meritkurser till hösten om det inte är så att jag inte tar mig in på den studieort där jag vill  plugga.
 
1000 stenar har lättat från mina axlar och det här känns bra, nog för bra för jag har tillochmed dammsugit klockan 22.00 ikväll, hehe. Livet är rätt fint! 

RSS 2.0