Hemmagjorda proteinbars


Startfitness

Jag ska tipsa er om en jätte bra träningssida som har alla träningstillbehör som kläder, skor osv till väldigt bra priser - www.startfiness.co.uk. Där beställe vi tillexempel mina löparskor som här i Sverige kostar kring 1700:- men på den där hemsidan ca 700-800 kr, man kan spara massvis med pengar på märkesgrejer och det tar inte alls lång tid att få sakerna heller, ca 1 vecka. Sen beställde Simon även massa träningskläder till mig i julklapp som två långärmade löpartröjor, ett linne, ett par shorts (allting i NIKE) och tror det blev ca 1000 kr vilken är billigare än vad du skulle ha betalat här i Sverige.

Onsdag 16 Januari

Vet ni, jag älskar att vara ledig på en vardag! Ingen stess och inga måsten, hur härligt som helst. När man är ledig på helgerna har man alltid så mycket man ska göra och vill men jag känner inte detsamma mitt i veckan. Har hitills haft en jätte skön dag. Steg upp vid 08.30 efter typ 10 timmars sömn och sen gjorde jag en grötfrukost och cyklade sen iväg till gymmet med Simon, ben stod på schemat. Det var typ 1 månad sen som jag körde ben sist så vågar som inte riktigt med tunga vikter men ska köra ben MINST 1 gång i veckan fram till sommaren iallafall och köra tuuungt! För här ska det formas.
 
Efter 1½ timme på gymmet så cyklade jag hem och har hunnit ätit lunch, sett oth och tro det eller ej men sovit....jag sover ju jämt. Sen nu har jag precis snört ihop egna proteinbars som är i ugnen, bra att ha före träningen när man jobbar till 16.00 och ska träna efteråt. Nu ska jag göra kaffe så jag piggnar till och sen till middag blir det kesoplättar, yummie!

Tisdag 15 Januari

Tisdag kväll. Är helt slut efter att ha varit igång från 05.30-20.30. Dock var jag väldigt pigg i morse och tog mig upp direkt, har blivit en rätt bra snoozare sen jag träffade Simon, kan meddela att man blir mycket tröttare i kroppen av att snooza men sängen är ju för skön vissa gånger... Jag kan meddela att mina dagar är väldigt lika varandra: sova > äta > jobba > träna hela dagarna. I lördags hade vi vikariefest och den slår nog alla fester sen den första festen i Umeå den här hösten/vintern, SÅ kul hade jag haha! Kanske för mycket av det goda men ojojoj så kul, vill spela tillbaka hela kvällen! Mådde prima på söndagen och blev en shoppingtur med mamma och pappa innan jobbet väntade. Imorgon är jag ledig och det behöver jag känns det som.

Om två veckor åker Simon till Hemavan och jag har inte ens bestämt mig när jag kommer upp, måste kanske ta och bestämma mig snart hehe. Sen om en vecka är Frida, Moa & Olle här och oj vad jag längtar sen imorgon far fina Maggan till Örebro för plugg, massa massa kramar och STORT lycka till <3

Nu ska jag sova för imorgon vid 9.00 kör jag igång med ett hårt benpass!! Gonatt


Tisdag 8 Januari

Blev ingen tokbra start på veckan när det gäller bloggningen men bara försöka ta nya tag. Tisdag börjar lida mot sitt slut och jag är nu hemma efter jobb och träning. Idag tog jag tag i det här med bodycombat. Jag har varit på det ca 2-3 gånger och förstår verkligen inte varför alla tycker att det är SÅ kul, tyvärr förstod jag inte det den här gången heller. Känner mig mer som ett tap men kan säga att det faktiskt gick bättre och bättre under passet idag så ska fortsätta ge det fler försök. Brukar tycka om alla pass direkt men har svårt för bodycombat.
 
Imorgon ska jag till tandläkaren för första gången på 2 år, hoppas dom är snälla och att dom inte hittar något fel, hehe. Sen jag ska jobba ett kortpass mellan 12-16 men innan det, träning!! Nu ska jag se Hollywoodfruar med Simon och dricka en blåbärssmoothie gjord på blåbär, banan, mjölk och yoghurt, yummiiie! Hoppas ni har haft en bra tisdag ♥

Söndag 6 Januari

Gud så trött jag är, vill egentligen bara gå och lägga mig men ska försöka vara uppe och se en film iallafall. Söndagen är snart över och den har varit rätt bra, blev en liten sovmorgon till 11.00 och sen for jag och Simon på gymmet, körde axlar och rygg, sen direkt iväg till coop för lite handling. Redan där var jag trött men som tur var så stod maten klar hos ma&pa, kycklingpaj och oj så gott det var. Kvällen där avslutades med kaffe och sen for vi och åkte skridskor med några av Simons kompisar. Jag trodde jag inte hade åkt sen högstadiet men kom på att jag hade åkt på gymnasiet någon gång, men typ 2 gånger på 5-6 år. Kan väl säga att det var lite bambi på hal is jämfört med 3 hockeykillar och 1 konståkerska, men kul var det!
 
Nu väntar jag in Moa och Maggan, filmkväll! Imorgon blir det jobb 07.00-16.15, sist jag började 7 på morgonen var i september, önska mig lycka till... Sovgott senare ♥

Hockeylördag

Sitter hemma hos Jens, ser hockey och laddar upp inför tjejmiddag med ja, tjejerna, hehe. Blir såklart en tacomiddag men jag klagar inte, skulle kunna äta de 4 dagar i veckan om jag fick men det får jag inte, för vi är två i vårt hushåll. I Hemavan då jäklar ska det bli tacos för hela slanten! Mmuuumms! Sen får vi se var kvällen tar oss, ha en fin lördagkväll.


Ny skidjacka!

Nu har jag äntligen beställt en ny skidjacka till min mini säsong i Hemavan iår. Köpte en ny redan förra året men är lite less på den plus att det är lite stor nu så kände att jag kunde unna mig en ny fin gul. Blev en från Haglöfs, Qanuk Q jacket heter den och är hur fin som helst! Kommer bli perfekt! Nu är det bara att vänta på att den ska komma hem till mig.
 

Asics DS trainer 17

I julklapp fick jag av Simon en sak som jag veeerkligen behövde - nya löparskor. I våras då jag verkligen tog tag i löpningen så använde jag dom skorna jag hade då väldigt mycket och man ska byta löparskor varje år så nu var det dax. Löparskor är som en djungel för mig men dom som jag fick är dom skönaste löparskorna som jag har haft sen är dom jätte lätta också, vilket gör att stegen inte blir lika tunga. Storlekarna är normala på Asics skor, jag har 37-38 på fötterna och beställde 37,5 och dom passade bra. Så ni som löpar mycket så är det värt att pröva asics skor!
 
 
 
 
 

Lördag 5 Januari

Härliga lördag! Allting är bra med mig, känner mig rätt så utvilad trots att jag gick upp klockan 08.00. Tog mig upp ur sängen och åt frukost - gröt med banan och kanel & äggmacka. Cyklade till gymmet för 45 minuters barbell och 55 minuters spinning, skön start på min lediga helg. Har precis ätit lunch som blev så enkelt som parisare. Funderar på att stöka bort julgranen och alla julstjärnor, måste bara samla krafterna att ta mig upp ur soffan, hehe. Sen ikväll blir det tacomys med tjejerna. Bra lördag, kram på er ♥

Mysfredag - kesella, bär & film


Till min kära Miriam

Ikväll då jag jobbar tillsammans med Mirre så vill jag att hon ska vara glad ,dock är hon glad 90% av tiden då jag är med henne men om hon blir sur så tänkte jag nu ge henne två Marabou chokladkakor - gräddnougat & apelseinkrokant, hennes favoriter så hon är 100% glad. Känner mig snäll nu!!


Fitspo.


Fredag 4 Januari

 
Äntligen fredag... som jag brukar säga. Somsagt så har jag verkligen inte fredag i hjärnan utan jag har onsdag, men klagar inte på att det är helg imorgon men för mig blir det en väldigt lugn sådan. Mer om det senare!
 
Tog mig upp efter 07.00, trots att sängen var väldigt varm och skön, tog mig till Eddahallen och simmade mina 2 kilometrar tillsammans med alla medelålders män och kvinnor, hehe. Är van att det alltid ska komma massa skolklasser vid halv 9 men hade totalat glömt bort att det var lov så egentligen kunde jag ha sovit lite längre men sov en stund när jag kom hem, så slut var jag efter simningen. Nu sitter jag i soffan och ser skidåkning med Simon, ska strax göra mig klar för jobb och koka mina ägg för ovanlighetensskull. Jobb 13.00-21.15 idag sen tar jag helg. Blir troligen en lugn kväll med min kesella och en film, kanske en mysig kille eller mysiga vänner vid min sida också.
 
Hoppas ni får en jätte bra fredag, det ska då jag se till att jag får! Kram på er ♥

Sweet dreams

Wiho! Alltså det är något fel på mig, jag längtar till jobbet imorgon?! Haha! Alltså så skönt är det att vara tillbaka och så mycket tycker jag om alla som jobbar där, hur fantastiskt är inte det? Dock blir det ett uppehåll för mig februari-april då det blir att åka upp till Hemavan och jobba och köra skoter och åka skidor, som jag längtar just nu, med två underbara vänner dessutom! Åh love life just nu förutom att jag råkade he ner en ljussak i golvet nyss så det var glassplitter fulla golvet, då blev det fram med dammsugaren och hela köret då jag helst av allt ville sova.

Men nu ska jag sova, klockan är ställd på 7.00, ser väl om jag tar mig upp då eller lite senare så blir det att gå till edda och simma 2 km - morgondagens träning. Sov sött!


Matinspiration

Den här kvinnan kallar man matinspiration! Kan sitta hur länge som helst och läsa och hitta recept, tro det eller ej men jag försökte förra vintern att lära mig om mat men det gick sådär, en bra början men sen inte bra alls men det är härifrån som jag kommer ta mååånga recept ifrån. HÄR hittar ni Åses blogg!
 
I höstas körde jag åt som vanlig frukost (oftast havregrynsgröt med banan eller vindruvor på) och sen åt jag oftast äggmackor till lunch, efter träningen (3 ägg) och sen såklart frukt och sen på eftermiddagen till middagen åt jag inte pasta eller bröd (dock på helgerna gjorde jag det men ej vardagar) utan jag åt nå kött, sallad, avokado, keso osv till. Och sen bara en frukt på kvällen, dock hade jag ett väldigt stillasittande arbete då så nu måste jag äta lite mer för varje potion, speciellt middagen för jag kände redan igår hur hungrig man var då man for hem från jobbet. Och det är så jag kommer köra nu i vinter/vår och sen såklart dra ner på godiset, jag som  äääälskar lösviktsgodis men man kan om man vill! Jag kommer unna mig någon efterrätt/godis när jag känner att jag vill ha det men inte äta bara för att. För nu 2013 ska jag nå mina mål!

Torsdagslunch

Nu har jag burit den där tegelstenen till present hem, den är så tuuung så jag vet inte vad. Sitter nu iallafall hemma, lyssnar på P3, har egentid och äter äggmackor vilket jag istortsätt lever på till varje lunch, yummiiie! Jag förbereder mig på att gå ut i kylan och GÅ till jobbet, dock är det inte så jätte långt, ca 3-4 km, men i den här kylan är det ingen höjdare och inte när man inte har några riktiga vinterskor här i stan heller. Idag blir det jobb 15.00-21.15 också, det blir trevligt!! Jag har vekligen inte torsdag i hjärnan idag, känns som tisdag men ha en fortsatt bra torsdag!

Torsdag 3 Januari

Gooomorgon! Sitter framför tv och tar det lungt, har precis ätit gröt med banan. Idag gick jag upp vid halv 9 och började laga mat, kyckling med fetaost och soltorkadetomater i, ser bra ut men hur det smakar är något man får se senare, hehe. Strax ska jag packa väskan och iväg på 360 för spinning och core, kommer vara konstigt att gå ut och det nästan är -10 grader, är ju van vid 0gradigt dom senaste dagarna. Ska även försöka få med mig mammas present hem, den står på pappas jobb och är hur tung som helst, nästan att jag måste hämta den med bilen.... att en sån liten grej kan väga så mycket!
 
Nä nu ska jag hoppa upp ur soffan och vara någolunda i tid innan passet också för en gångsskull. Kramar ♥

Onsdag 2 Januari

Idag började mitt "nya" liv på riktigt, sov lite för länge men tog mig till gymmet där det stod löpning 6 km och sen biceps och triceps på schemat. Gud så skönt det var men nu börjar jag känna att min hals inte riktigt är med mig så jag hoppas det inte bryter ut till något stort iallafall. Hann även möta upp Moa och Maggan för en sväng på stan och lite planerande till helgen då det blir tjejmiddag innan dom åker iväg till Sundsvall och Örebro, känns som om alla lämnar skellefteå nu, en efter en men snart är det min tur också och man uppskattar mer den här staden då man har varit borta ett tag. Köpte en present till min kära mor som fyller år imorgon, blir middag med dom i helgen för både jag och Simon jobbar kväll imorgon så blir att fira i efterhand.
 
Sen blev det jobb för mig, 15.00-21.15 och oj vad jag har saknat den arbetsgruppen som är på sjungande, så sjukt bra människor som jobbar och har inte ångrat mig att jag sa upp mig från Vardia, klart jag saknar tjejerna men man får ses på fritiden istället! Sen har jag även fått veta att min syster och de två guldkorna kommer upp i slutet av Januari och det ska verkligen bli hur kul som helst! Få pussa på en liten bebis och gå på bio med Mosan och eventuellt ett pjamasparty här om hon vågar sova hos oss.
 
Har nu kollat lite recept osådär så blir att gå upp lite tidigare imorgon och laga mat, stort plus till mig själv annars brukar det bara vara att slänga ihop något men nu fasiken ska jag bli bättre på att laga mat! Nu ska jag äta ett ägg (ovanligt?), gonatt ♥
 
 
 

Välkommen 2013!

Nytt år och nya möjligheter, det är väl så man brukar säga? Jag är riktigt peppad på ett nytt år och det är väl bra det. 2012 har varit ett jätte bra år med många erfarenheter där jag bodde i fjällen halv året och andra halvan här hemma i Skellefteå i min och Simons lägenhet. 2013 kommer bli kanon det med känner jag på mig och mitt nyårslöfte är att bli mer hälsosam, inte ta bilen när jag ska tvärt till stan utan kanske gå eller cykla, bli bättre på att laga BRA mat och utvecka mina kunskaper inom det och sist men inte minst: inte stressa så mycket som jag gör nu, jag ska typ hinna allt i världen på en dag och har så svårt att sitta still och ta det lungt, det ska jag bli bättre på!
 
Nyårsaftonen firades hos mig och Simon med 12 till av våra vänner + några till senare. Det var full rulle från 13.00 till 03.30 då jag bestämde att festen var slut efter att vissa hade festat i 14-15 timmar. Kan säga att det blev mest ös efter 01.00 då groggarna blev starkare och starkare och vissa mår kanske inte 100 idag men kul var det. Idag har jag städat, mått oförskämt bra, handlat, gått en promenad och käkat bakismat från Viking med Simon och Jens. Tänkte att jag skulle småbörja redan idag med mitt hälsosamma liv trots att man är lite bakis så jag skulle ta en pasta, men besvikelsen som uppstår då den smakade skit.......fick iallafall med lite pizzabröd.
 
Nu ska jag övertala grabbarna att se en film, kommer sluta med en dålig krigsfilm för jag får aldrig bestämma film med dom här. Hoppas ni hade en bra nyårsafton och får ett bra år 2013!

RSS 2.0