Måndag 16 September

Måndag, ledig & jag har varit en riktig husmor idag, hehe. Kände i morse att jag hade världens energi så jag gick upp vid 08.30, drack kaffe och vatten i och med att jag har min fastardag nummer 1 idag för den här veckan. Satt mig ner och skrev en handlarlista och for och handlade. Sedan dess har jag lagat 6 potioner av min broccolisoppa så jag har det på mina fastardagar och har även misslyckats med att göra torsk så nu stinker det timjan i hela lägenheten och jag mår illa på grund av det, att jag aldrig ska komma ihåg att jag avskyr denna krydda. Skulle iallafall rosta paprika och lök och sen bara lägga fisken på och det blev helt enkelt inte bra eller det ser inte så frestande ut och luktar somsagt inte bra pga kryddan.

Har även tvättat, gjort engelskaläxa, fixat med mina 6 blommor jag har i lägenheten (hälften är väl typ redan döda) och nu gör jag inte mycket. Tycker om att vara ledig på måndagar, det är så skönt! Blir att äta någon form av middag sen och efter det blir det kanske en promenad, ta kvällen som den kommer helt enkelt. På tal om annat så hade jag en jättteeeee kul helg i helgen. Lördagen bestod av morgonlöpning, en sväng på stan där jag köpte en fin kavaj, en sväng till Bastuträsk med mamma & pappa, hockey & utgång. På söndagen vaknade vi oförskämt pigga så jag och tjejerna gjorde en stor brunch med massa goda saker och sen hade jag energi att fara på spinning på kvällen också! En riktigt trevlig helg alltså, dessa måste bli oftare! 

Onsdagsmat

Frukost 07.30 - Äppelfil med granola och 2 husmans med kokt skinka & keso på.
Mellanmål 10.00 - En banan
Lunch 12.00 - Köttfärssås med 150 g keso och en morot
Mellanmål 14.00 - Hallonsmoothie (samma som igår) med en macka med skinka & gurka
Middag 18.00 - 100 gram lax i ugn, 2 potatisar, en morot och en romsås på rom, cf & dill
Kvällsfika 22.00 (efter träningen) - Äppelfil med granola och några banan skivor


Onsdag 11 September

Idag har det verkligen varit helt dött här men jag har varit igång från 07:00 till nu. Väckarklockan ringde 7 och det var bara dax att ta sig upp och göra sig iordning för skola och jobb och kom inte hem förrän strax efter 17.00. Hann laga middag och göra lite engelskaläxa innan det var dax att fara iväg på 360 för ett benpass. Väl där blev det att försöka få till benböjen, kommer vara ett evigt tränade på dem men hoppas jag tar mig någonstans med tekniken iallafall. Mitt problem är att jag inte kan gå tillräckligt lång ner för mina hälsenor är så sjuuuukt stela, sen att jag tippar fram lite för mycket men där är det att träna på magstödet mer. 

Kan säga att jag hade jätte mycket energi och det är väl tack vare att jag äter mer men imorgon blir det en fastedag igen, känns bra! Imorgon blir det nog också rätt dött här för det är jobb på förmiddagen och jobbrelaterad utbildning på eftermiddagen sen måste jag göra ännu en engelskauppgift som kommer ta all min energi känner jag... Hoppas ni iallafall har haft en bra onsdag!



Tisdagens mat

 
Frukost 09.00: Äppelfil med Pauluns granola & russin, 2 husmans med ett ägg & kaffe såklart
Lunch 12.00: Bananpannkakor, 150 gram lättkvarg med blåbär och lite funlight & 2 morötter
Mellanmål 17.00: Hallonsmoothie gjord på hallon,1dl lättmjölk, ½ banan och 200 g lättkvarg, 1 honungsriskaka & några vindruvor
Middag 20.00: Tacos med massor med god sallad
Kvällsfika 21.00: En godare efterätt på 100 gram kvarg med lite granatäpple, mango och äpple och krossat digestivekex.
 
Tisdagens matintag, började bra men avslutades med tacos (skulle kunna äta det varje dag....) & efterrätt (bättre än kladdkaka iallafall ;)

Tacos & idol

Backintervaller på förmiddagen och ett bröst, axel och triceps pass i 80 minuter på eftermiddagen har min dag bestått av, annars bara lite soffhäng. Backintervallerna var fruktansvädra pga att jag istortsätt hade ätit bananpannkakor precis innan, kändes som jag skulle spy från när jag gick ut från dörren tills jag kom in igen. Brukar vara duktig på att vänta med att löpa efter att jag har ätit men alltså idag var jag typ nervös inför löpningen och ville göra bort den, haha. Hade världens energi på gymmet och det gick jätte bra, hoppas detta nu bara håller i sig. 
 
Nu har jag precis ätit en sen middag och ser just nu på Idol. Myyycket bra! Imorgon är det redan onsdag och jag längtar till helgen då det blandannat lutar åt Boda Borg och utgång med ett gäng och sen så får jag såklart inte glömma Elitseriepremiären... eller jag är inte så speciellt insatt egentligen men det är klart det är kul om det går bra för Skellefteå iår igen. Nu börjar idol om igen efter pausen. Kramar ♥

Tisdag 10 September

Godmorgon. Tisdag och det är gråmulet väder ute men någongång kanske hösten ska komma på riktigt. Känns som sommaren har varit riktigt lång när den började i mitten av maj och till igår var det den här varma sköna luften på dagen, alltså nästan 4 månader! Dock tycker jag att det är mysigt nu med mörka kvällar och lite kallare luft. Kan berätta att igår ringde mon chef från Hemavan och hörde hur jag skulle göra till vintern med jobb där uppe och det kommer nog bli så att jag kommer jobba där i ca 8 veckor och det ser jag verkligen framemot, tycker om alla som bor där så mycket och sen är det ju så härlig miljö! Sen fick jag även veta att min syster med familj nu kommer hem över jul och det ska bli så himla mysigt, lite Olle och Moa mys passar perfekt då! Åhhh ♥
 
Idag blir det att löpa intervaller och träna bröst, axlar och triceps sen får vi se var dagen tar mig.Nu ska jag äta mitt första mål på dagen - frukost! Ska försöka komma ihåg allt jag äter idag så skriver jag ner det här sen så får ni se hur en vanlig dag ser ut för mig. Hoppas ni får en bra tisdag.
 

Fastedag nummer 1 för veckan

Snart har den första fastedagen på den här veckan gått och den har gått rätt så bra, hade en dipp vid 17 men då var det dax för middag så då kändes det bättre. Man kan ju laga huuur goda maträtter som helst trots att man äter så lite men alltså jag ids inte stå och göra världens grej av det utan tar det som jag blir mätt av. 
 
Morgonen 10.00: 1 kopp kaffe 
Lunchen 12.30: 250 gram lätt kvarg med lite fun light med vilda bär + 2 flatbröd med kokt skinka och gruka på
Eftermiddag 14:30: 1 kopp kaffe
Middag 17.30: Havregrynsgröt toppat med en halv persika och 1 ½ dl lättmjölk
Kvällsfika 21.00: 1 Apelsin
= 506 kcal och sen såklart massvis med vatten.
 
Lätt som en plätt! Längtar till frukosten imorgon, mmm! Kan säga att det var lite jobbigt att fara och storhandla idag men nu finns det massor med god mat i kylen imorgon då jag vaknar, lycko mig. Sovgott ♥

Nytt träningsupplägg

Idag har jag somsagt varit ledig och då passade det perfekt att skriva ett nytt träningsschema inför hösten med lite nya och även gamla övningar, en liten nystart och förhoppningsvis en lite mer taggad Rebecka!


9 September 2013

Imorse tog jag en rejäl sovmorgon, vilket jag tror att jag behövde. Somnade i soffan igår vid 22.30 och vaknade idag vid 09.30 men låg och drog mig i en timme, hur skönt som helst. Klev upp och tog det väldigt lungt, drack en kopp kaffe och piggnade till och har precis kommit hem från en riktigt bra powerwalk på fastande mage. Det var 18 grader ute när jag gick, så jag for iväg i t-shirt, längst älven med P3 i öronen och energin bara vällde ur mig, riktigt riktigt skönt! Känner att jag nu behöver en nystart eller rättaresagt ny energi inför hösten när det gäller träningen eller framför allt maten kanske. Powerwalka är en sak som jag faktiskt är GRYM på, kan inte gå sakta typ. Snabbt och effektivt ska det vara!
 
Nu sitter jag och äter min första måltid, kvarg med en skvätt funlight och 2 flatbröd med kokt skinka på tillsammans med massa vatten, jo det är nämligen så att jag ska pröva på 5:2 dieten. Efter att ha räknat kalorier i mer än ett halv år istortsätt varje dag så kanske man ska kunna exakt allt och vara van vid det men alltså jag är så fruktansvärt less när det gäller det där med kalorier så nu prövar jag det här, räkna 2 gånger i veckan och då ska jag bara äta 500 kcal, alla andra dagar så ska jag äta det jag mår bra av. Kände att det här är något för mig sen kommer ju träningen på fastedagarna bli rätt lugna men ska vara ärlig att säga att jag var på Crossfit i fredags och aldrig mer crossfit på en fastedag + att jag hade bokat core efteråt, var spyfärdig efteråt, rekomenderas inte för jag låg död i soffan resten av kvällen. Sen att fasta på en fredag var inte roligt heller, sitta och äta havregrynsgröt till middag låter inte så kul va? Efter några veckor har jag nog kommit in i det mer och då kanske jag inser att jag orkar träna lite hårdare på fastedagarna också men det får vi helt enkelt se.
 
Jag kommer fasta måndagar och torsdagar, kommer även att skriva upp vad jag äter här på fastedagarna och även på resten av dagarna när jag känner att jag har tid och ork med det. Sen jag gör det för min egen skull när det gäller allt det här och om det inte passar mig så kommer jag sluta helt enkelt. Jag skrev ju ett sjukt långt inlägg om hur jag skulle äta för typ en månadsen, jag mådde bra till en början men jag blev lite för besatt när det gällde maten och vällde i mig onyttigheter på mina ätardagar trots att jag inte ens var sugen, det ska vara en jämn balans sen kände jag också att jag inte hade ork att träna så mycket som jag ville.
 
Nog om det där, idag har jag en ledigdag från skola och jobb ch jag ska ta vara på den nu! ♥
 

Fredag 6 September

Kan säga att stockholmsvistelsen förra helgen var otroligt bra! Vi åt god mat, åt god frukost, drack god dricka, var inte hungrig en enda sekund för vi (kanske ska läsa jag?) åt och åt och åt. Sen var vi ute och festade, hade många timmar på stan och gick väldigt mycket. Kanon bra helg helt enkelt och utvilad var jag verkligen inte. Annars då? Engelskan och jobb flyter på som vanligt, fick mina toppar klippta av Sofia idag och oj vad mitt hår växer men det är jag otroligt glad för. Ångrade dock inte en sekund att jag klippte kort förra sommaren för kvaliten på mitt hår har blivit så mycket bättre. I helgen blir det en lugn helg som det ser ut, jobb och middag hos mamma&pappa är det enda som är planerat. Hoppas ni får en fin fredag och jag ska försöka bli taggad på att skriva här men har inte så speciellt mycket att skriva om bara, mina dagar är mestadels likadana: jobb, engelska, träning, mat. Kan dock säga att jag kör ett helt annat kostupplägg nu än vad jag skrev om för typ en månad sen, hitills går det kanon men jag har bara kört i 4 dagar så uppföljning kommer kanske sen nångång om jag orkar skriva om det. Kramaaar.
 
 
 

RSS 2.0