Tisdag 25 December

Jag gillar julen men gillar inte att man hela tiden känns sig mätt och man orkar inte ens röra ett finger. Julafton var mysig och jag fick massa fina presenter, massa fina träningskläder av Simon och nya löparskor (hallelujha). Längtar till sommaren då man kan springa ute i shorts igen, åh va härligt. Jag och Simon sov i ursviken i natt och idag har jaf hunnit färga håret, solat och bara tagit det lungt. Nu sitter jag hemma i soffan och håller på att ladda upp inför fest, går sådär just nu men det kommer, blir avskedsfest för Jenny och Lovisa som lämnar sverige för USA imorgon. Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar. Imorgon blir det jobb på JC och mellandagsrea sen fest med tjejerna. Ha en jätte bra tisdag ♥
 

Att hålla träningsmotivationen uppe!

2013 närmar sig och jag har hittat en suuper artikel på jogg.se, värt att läsa!

 

Det är ju så skönt efteråt! Ja vi vet. Men det är inte alltid lockande innan. Långtifrån. Särskilt såhär års är det tufft att få till träningen. För att ge en hjälp på traven samlade vi ihop några av de säkraste (och fulaste) knepen för att byta fjärrkontrollen mot träningskläder.

 

Borsta tänderna
Det kan låta banalt men att borsta tänderna blåser liv i den segaste träningskropp. Plocka därför fram tandborsten INNAN du bestämmer, vart och hur du skall träna. Lite som att sova på saken utan att missa ett dygn. Prova och du kommer ha ett nytt hemligt träningsvapen.

 

Ljug och skaffa skrytargument
Efter en slitig säsong behövs lite kravlöshet. Lägg klockan åt sidan och strunta i effektiviteten. Lura dig själv att du bara skall köra ett kort pass (å sen smyger du in mer efterhand utan att säga nåt). Tänk att hur klent du än tränar nu kan du fram i vår vara superhårdingen som frågar: "Jaha, å var fanns ni i vintras?"

 

Dra på myskläderna
Kyla och mörker tar emot. På med fleece, vindjacka och tjockstrumpor. In med lurarna i öronen, tryck igång en bra bok eller spellista. Passet förvandlas från motigt till "mysigt". Att du kommer ångra dig av överhettning efter en kvart behöver du inte ta hänsyn till innan. Väl där är du hög på endorfiner och vad är väl jobbigt då?

 

Utnyttja vännerna
Det är inte mer vetenskapligt än bondepraktikan men lika tvärsäkert: Boka tid och plats med andra. Därefter varken vill eller kan du ställa in. Inte ens om reprisen av Svenska Hollywoodfruar visas på nån play-kanal. Är du sen riktigt vaken lägger du till lite egen träning på hemvägen så att du drar ifrån kompisarna i träningslistorna.

 

Lättast är lättast
Leta i huvudet efter det pass som väcker minst seghet. Bestäm dig för det. Inte sällan är det just samma pass som du gjorde sist. Låt det vara så. Precis som med mycket annat i livet under denna mörka säsong är det nu survival och minsta möjliga motstånd som gäller.

 

Chocka dig själv
Det är lika kul att dra igång löpbandet och stakmaskinen som det blir tjatigt efter ett par månader. Men utnyttja nyhetens behag. Chocka dig själv med att satsa på pers i enarmade-dips, plankan mellan två pilatesbollar eller nåt annat meningslöst. Vad som helst, bara det rör runt.

 

Sista ässet i rockärmen
Om inget funkar finns det bara ett kort kvar att spela ut. Det är inte snyggt men desperata tider kräver desperata åtgärder: Kolla in dina "vänners" träningsdagböcker. Säkert har någon "idiot" precis tränat sig förbi i kommunlistan eller i totalt-tid över året. Sånt kan man inte låta gå ostraffat förbi. Bara att byta om!
 
 
Av: Krister Lindström, jogg.se

JUL

Tänkte precis skriva dan före doppare dan men såg nu att klockan har blivit slagen! God jul alla! Ligger utslagen i soffan och tar det lungt, mina och Simons föräldrar for nyss hem efter att vi har spelat bingolotto. Jag hatar egentligen att spela bingolotto för jag vinner aldrig och idag satt jag till och med och hade 3 stycken fyror men vann endå ingenting, tusan... Idag tog jag en sovmorgon och sen for jag en sväng på stan med Jenny, kollade kläder till mellandagarna och hittade en outfit men vi får se, finns inte så speciellt mycket att välja mellan i butikerna nu, tyvärr. Men en top och en kjol rikare blev jag iallafall.
 
Julafton, blir en promenad till Simon föräldrar imorgon på dagen sen ska jag åka iväg till Ursviken och hälsa på mormor, sen blir det jul hemma hos oss. Blir nog att jag och Simon sover i ursviken och blir lite bortskämda hehe. Jag är hur taggad som helst på juldagen och annandagen, wiho! Sen nyårs kommer bli riktigt bra, kanon bra meny och öppen bar. Grabbarna blev så taggade så de har redan handlat allt på systemet, blev en hel del....
 
Nu ska jag se julkalendern sen sova. Kramar ♥

Torsdag 20 December

Ojoj, nu var det ett bra tag sedan som jag uppdaterade här men jag har gjort något 90% av min tid och som alla som känner mig vet så har jag väldigt svårt att inte göra något. Planera är jag rätt bra på vilket inte är så bra vissa gånger för man blir rätt stressad av det, alla måsten och sådär. Kan säga att det har hänt mycket i mitt liv sen senast, jag har: blivit moster åt en liten kille - Olle, sagt upp mig från jobbet (så jobbar december ut), fyllt 21 år och kan även säga att jag festat rätt mycket. Blev en sober october, cant remember november hehe... Eller rättaresagt resten av 2012 haha. Mycket firande av alla slag, julfester osv men det har varit sjukt kul!

Jaha säger ni, sagt upp dig redan? Svar ja, hatar att sitta still i 8 timmar på en dag och prata och stri med alla möjliga människor så jag blev helt enkelt less trots att det gick väldigt bra för mig i början. Så blir troligen en liten flytt efter nyår, kanon kuuul! Men det var en erfarenhet det också och jag ångrar mig inte en sekund att jag prövade på för jag har lärt känna massa fina människor.

Sen då? Träningen? Faktiskt har den gått sjukt bra och jag har börjat gymma(!) och även utvecklat min löpning med vinterlöpning som måste vara bland det jobbigaste jag har gjort men jag kämpar! Dock inga större resultat har jag inte att komma med pga kosten inte har varit 100 och alla fester men 2013 då jävlar! Har redan tjuvstartat men under jul kommer jag äta vad jag vill och hur mycket jag vill, vid jul är det OK.

Nu ska jag sova, upp 7.00 för ett bröstpass sen jobb, julklappahandling, middag, kvällspromenad och en mysig filmkväll på det. Sovgott ♥


RSS 2.0