Socker- och glutenfria kladdkakan

Ingredienser:
2 dl mandelmjöl
3 msk riven kokos
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk kokosolja
1 msk honung
3 ägg
8-9 dadlar

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbara kanter med oljan (ca 18 cm i diameter) och strö sedan med kokos i den. Blanda ihop de torra ingredienserna. Mixa dadlarna och honungen till en slät smet. Mixa sedan i äggen. Häll samman de två smetarna och vispa ihop. Smält oljan och blanda i smeten. Häll i formen och in i ugnen i 8-10 minuter, den ska vara kletig då du tar ut den. Låt svalna i 10 minuter och sen in i kylen minst en timme. Super enkelt och gott! Servera med bär och grädde eller glass eller nåt annat gott!



Vitberget




Tisdag 14 Oktober

Jag har haft en perfekt ledig tisdag. Sov lite för länge, åt en mysig frukost tillsammans med Simon och for på crossfit med Sofia. Jag älskar verkligen crossfit och det är lika nervöst varje gång man ska dit för det är olika pass varje gång men oj så slut man är efteråt. Idag var det intervaller 40 sekunders arbete och 20 sekunders vila och sådär höll vi på. Det var mycket överkropp så jag är glad att jag ska träna ben imorgon.

Blev sen att åka hem, käka lunch och sen for jag och Simon upp på vitberget och gick en härlig skogspromenad tillsammans med Svix, tror vi var ute i över 1 1/2 timme. Nu har vi precis ätit middag, tacogratäng! Har även bakat en kladdkaka gjord på mandelmjöl och dadlar, inget socker, inget smör och inget vetemjöl. Kan skriva receptet sen. 

Hoppas ni får en jätte fin kväll!



Måndag 13 Oktober


Måndag börjar lida mot sitt slut. Har hunnit med jobb och träning, löpträning... Blev att springa ner till älven till en backe där, 10 intervaller i backen sen löpning i lungt tempo hem. Mjölksyra var bara förnamnet, då man känner hur benen nästan snubblar fram. Har precis satt in kycklingen i ugnen och det får blir jasminris till. Blir en lugn måndagkväll tillsammans med Simon som fortfarande är kvar här i Skellefteå. Nu ska jag gå och duscha, ha en fin kväll!

Söndagsutflykt




+

Löparsko: Asics DS Trainer utan tvekan!
Macka: Äggmackor, bröd spelar ingen som helst roll
Sportbh: Nike annars tycker jag H&Ms   Med smala band är riktigt sköna
Resa: New York är drömresermålet
Godisbit: Lösviktsgodis och choklad i alla former, muumaa!
Shapetights: Har mestadels bara Niketights
Juice: Nektarinejuice när jag väl dricker det men blir aldrig av...
Podcast: Fredagspodden, har även börjat lyssna på avpodden
Gym: 360träningscenter i Skellefteå helt klart! Fräscht och med riktigt bra personal, känns som hemma!
Hösttights: Har inte inhandlat några. Men funderar på ett par svarta 2XU
- Tesort: Typ alla funkar men föredrar kaffe
Träningsform: Löpning, gruppass, crossfit och gym
Bil: Drömmer om en vit Audi A7 men vofflan rullar på bra :)) 
Träningsövning: Benböj och marklyft 
Efterrätt: Chikladmonster som jag är så måste jag ju säga kladdkaka!
Väst: Min beiga väst som jag har när jag är ute och går
Myströja: Min Haglöfsfleece
Pasta: Carbonara!
Träningslinne: Älskar ju Nike men UMs ribbade linnen är hur sköna som helst
Värmeplagg: Min dunjacka alla gånger!
Frukost: Min heliga stund på dagen och till frukost blir det alltid olika: havregrynsgröt, fil, kvarg, mackor ...
Hörlurar: Mina guldiga fina från Happy plugs 
Reflexväst: Har bara en som jag har fått av Simons föräldrar
Veckodag: Måndagar och fredagar 
Pannband: Äger inget pannband
Lax: Gravad lax 
- Träningsapp: Runkeeper men just nu vägrar den sammarbeta med mig?!
Löparjacka: Bara en svart från Nike
Hemlis: Hsr typ ingen hemlis, haha



Lördag 10 Oktober

Gomorgon! Eller gomorgon, klockan är ju rätt mycket. Har varit igång sedan halv 9, blev ett bodypump pass på 360 och man kunde inte ha startat den här lördagen på ett bättre sätt. Har nu bestämt mig och till veckan drar jag igång med att gymma igen, den motivationen är just nu på topp känns det som. Pratade med Sandra som höll i Body pumpen idag och jag sa det - hon har gjort så min motivation för gymmet har kommit tillbaka! Kan inte säga annat än att den tjejen är grym! Jag har inte satt min fot på gymmet sedan för 2 månader sedan (förutom förra fredagen så jag var på IKSU med Jenny) och det har börjat visa sig, att göra mer än 20 armhävningar var förut hur lätt som helst men nu har det börjat ta emot, mycket av min styrka har försvunnit och nu ska den banne mig tillbaka! Orsaken till att jag la det på hyllan var just för att den motivationen fanns inte, var helt enkelt less men jag behövde ett avbrott från det för att få upp motivationen igen. 
 
Kommer nu försöka köra 3 gympass med fokus på ben, rygg och ett rygg & bröstpass. Få in två löppass (ett intervall och ett pass mellan 5 km - 10 km) och ett crossfitpass. Jag är taggad och hoppas att det kommer kännas bra, det kommer bli kul! Nu ska jag och Simon upp på Solbacken och sen iväg för att äta middag och se hockey med våra föräldrar i Ursviken. Jag kommer att ha en riktig mysig lördag, hoppas ni får detsamma ♥
 
 

Fredagkväll

Kom för ett tag sedan hem från Jens, en tacokväll med killarna och Sara. Killarna gick ut så jag passade på att fara hem, åkte förbi Statoil och köpte hem lite godis, som för övrigt redan är slut, ops! Strax ska jag slå igen mina blå, blir att gå upp ganska tidigt imorgon för träning står på schemat dock vet jag inte riktigt vad jag är sugen på: löpning, GRIT, bodypump eller gymma, lutar nog åt GRIT där jag får med både kondition och styrketräning. Sen väntas det en god frukost-lunch-brunch (?) med Simon, mysigt att bara ta det lungt på morgonen efter träningen. Hoppas bara vädret blir bra imorgon för då blir det säkert en skogspromenad med Swix. Gonatt ♥ 

Fredag 10 Oktober

Fredag - frukost iform av kvarg med hallon, pauluns supermüsli, banan, mammas otroligt goda nötbröd och självklart kaffe ♥ Nu är jag redo för en bra fredag i ovädret och drömmer mig bort till värmen.

Torsdag 9 Oktober

Oj oj, här har inte jag skrivit på ett bra tag. Det här med att blogga går inte så jätte bra för mig men jag kan en anledning är att jag inte har någon dator just nu. ska eventuellt köpa en dator inom en snar framtid för jag känner att det är dax nu, blev lite bortskämd när jag bodde tillsammans med Simon som har stått för dom delarna. Vad har hänt då? Jo litegrann iallafall:
 
+ Flyttat från fina Älvsbacka och köpt en lägenhet på Norrböle 
+ Blivit särbo (haha snyggt det låter...), Simon bor just nu i Umeå och pluggar 
+ Fått upp suget till att börja studera och även bestämt mig till vad, sjuksköterska! Har till och med sökt skola till våren.
 
Annars flyter allting på som vanligt, jobbar inom hemtjänsten och trivs som fisken i vattnet. Har så sjukt fina arbetskompisar. Sen lägger jag som vanligt mycket av min tid till att träna och jag har fått upp ögonen för crossfit, tyvärr har mina gympass blivit ersatta med crossfiten men snart ska jag dra igång gymträningen igen, har haft en dipp när det gäller det. Blir annars mycket konditions träning så som spinning och löpning.
 
Imorgon ska jag en sväng på stan, träna crossfit och det bästa av allt är att Simon kommer hem! Blir födelsedagsfirande för honom med våra föräldrar, tacomys med vänner och bara njuta av att få vara med varandra. Det är en omställning det här vill jag lova! Strax ska jag sova, sov gott 
 

RSS 2.0