Söndag 17 Mars

Gokväll! Ligger här i vår soffa med Mästarnas mästare påslaget. Idag skulle vi äta tacos, jag och Simon, men det blev en flopp så jag började nästan gråta. HUR kan man förstöra tacos så mycket, Simon hittade en ny krydda i tacohyllan typ chili och nåt och det smakade ... kattmat! (inte för att jag har smakat kattmat men det smakade som det luktar!!)  Huuuuuur i hela fridens tider, smaka den inte. Jag som ÄLSKAR tacos och jag som såg framemot vår tacomiddag så mycket och sen va det så äckligt, måste få äta de nån annan dag I veckan...
 
Efter två kvällar med kvällsåkning så for jag på gymmet igår 19:30, kan säga att mitt benpass gick sådär efter 22 timmars jobb på två dagar men tog mig igenom det med ett humör som inte var det bästa, slutade med en kväll i sängen med OTH. Idag har jag jobbat också och sen har jag varit ute på en super jobbig löptur på 6 km med en hastighet på 5.08 min/km i sitt, älskar att se framgångar. Kramade ur de sista ur benen och nu är dom döda så en lugn kväll blir det ikväll med en nyttig chokladmousse med frysta hallon och förhoppningvis OTH. Imorgon är jag ledig så får se vad den dagen bjuder på! Ha en fortsatt trevlig söndag 

Nike - Air Force 1 Mid

Mååååste köpa, rå snygga! :)))

Dagens löprunda

I snö och en oplogad gångväg tog jag mig ut med musiken i öronen. Kom hem med trötta ben men en väldigt nöjd Rebecka. Och det är precis det som är huvudsaken, att jag är nöjd!


Torsdag 14 Mars

Hej på er! Blev väldigt sent som jag uppdaterade men så blir det ibland. Har haft en lugn dag på jobbet idag och nu när det går mot helg så märker man att det börjar komma mer folk hit till Hemavan. Jag har precis ätit kvällsfika, kvarg med banan och russin. Jag älskar kvarg nu, äter det typ 2 gånger per dag för det är SÅ gott!! Nu sitter vi ett gäng och ser på film men en har redan somnat och en annan är på g i säng, pigga vi är nja. Idag har jag även hunnit ut på en löptur, det blev den där löpturen som jag nu har försökt mäta och resultatet kan jag lägga upp här snart sen har jag även gjort en till rolig sak idag och det kan jag också visa sen, hehe. Har även skypat med min syster och kollat på fina Olle. Ja det var min helt vanliga torsdag och imorgon är det jobb i 11 timmar, kvällsåkning helt enkelt!
 
Hoppas ni har haft en bra torsdag 

Hur jag hittar motivationen

Nu har det gått ett tag sen den första 1 Januari, rättaresagt 2 månader och 13 dagar och jag kan säga att det har gått i en berg-och-dal-bana. Den första månaden och två veckor in i februari gick verkligen jätte bra, det hände liksom saker med kroppen och trots att jag var förkyld och hade hosta så gick det framåt tack vare att jag åt väldigt bra. Sen när jag kom till Hemavan så var första veckan kanske inte den bästa, lite för mycket godis till myskvällarna men sen bestämde jag mig påriktigt och sen dess har det gått väldigt väldigt bra. Jag känner mig mycket piggare och har blivit mer noga med mina mellanmål pga slippa sötsug på kvällarna och även att mitt humör inte ska svaja så mycket som det kan göra. Dock har jag 3 gånger unnat mig med lite naturgodis. 
 
Hur hittar jag motivationen? Jo jag tror helt enkelt på mig själv och jag vet att jag kan om jag vill. Och trots att jag vet det så är mitt största hinder helt enkelt mig själv. Ett bra citat är "make it a lifestyle, not a duty", hitta en livsstil för att du ska må bra, för du ska även kunna leva med det för det ska inte vara något tvång. Jag kan säga att jag är verkligen väldigt imponerad av mig själv att jag har kommit såhär långt och hur mycket jag har utvecklas när det gäller träning och kost. Trots att jag äter lite nyttigare så är det otroligt god mat jag äter, frukosten är min favortimåltid och skulle kunna äta frukosten alla måltider som jag äter. 
 
En annan sak som verkligen håller min motivation uppe är att jag följer väldigt många hälsoinstagrammare på Instagram. I och med att jag kollar Instagram väldigt ofta så påminns jag hela tiden att jag verkligen vill och att jag kan. Jag har ingen aning om vad jag väger just nu så jag gå känsla och just nu känns det verkligen bra.
 
Hur tränar jag? Jag kan säga att jag just nu går till jobbet varje dag istortsätt vilket blir ca 6 km, försöker få ihop 2-3 löppass varje vecka och sen 3 gympass/vecka där Simon gör sitt allra bästa för att peppa mig vilket går riktigt bra. I och med att jag kör 30 min planka /vecka så har min bålstyrka ökat väldigt mycket, vilket känns jätte bra. Mat som vi alltid har hemma är bland annat: kvarg, funlight, keso, ägg, husmans, russin, frukt, frysta bär, havregryn (fiber och vanlig), lättfil, müsli. Alltså god och hälsosam mat som man man ha till frukost och mellanmål. 
 
Sist men inte minst, till er där ute som verkligen vill förändra er livsstil, ge de någon vecka så kommer ni märka hur mycket bättre ni kommer må, hur mycket piggare ni kommer bli och självklart hur mycket gladare ni kommer vara. Tro på er själva och när du håller på att tappa det, tänk varför du ens började och varför du ens läste allt det här 
 

Onsdagsmys

Haft en perfekt ledig dag idag och imorgon är det åter till verkligheten. Gått en PW, ätit en god frukost, gymmat, handlat, myst i soffan med Simon framför OTH, lagat tacotårta och nu umgås jag med Simon, Petra och Koppen. Vi sitter hemma hos oss och ser på fotboll, eller ser och ser, jag läster mest bloggar. Har precis ätit kvällsfika bestående av kesella (för första gången på värdigt länge köpte jag vaniljkesella), lite banan och frysta hallon - guuuud så gott det var. 
 
Somsagt, imorgon är det åter till verkligheten med jobb och sen har vi möte 07:30. Nu ska jag föröka se fotboll, jag hatar fotboll, eller så göra nåt annat kul. Gonatt senare 
 

Bröst & axelpass

Super skönt att vara själv på gymmet, tror inte någon annan hade varit där innan jag och Simon kom dit. Kan säga att det blev ett vääääldigt jobbigt bröst och biceps pass för oss, eller rättaresagt för mig. Jag hatar att körs biceps pga att jag inte alls är stark, har rätt så bra uthållighet när man kör det på bodypump men när man ska köra tungt så går det inte alls MEN idag gick det super och jag kom över den där jobbighetströskeln. Dagens pass såg ut såhär:
 
1. Bänkpress 10x4
2. Hantelpress med sned bänk 10x3
3. Sittande hantelcurls 10x3
4. Sittande hammercurls 10x3
5. Bicepscurls 10x4
6. Flyes med lättare vikter 20x3
7. Flyes cable cross 12x3
8. Plankan 5 min

Onsdag 13 Mars

Godmorgon! Sitter här vid frukostbordet med en gooood gröt framför mig: 1/2 dl havregryn, 1/2 dl fiberhavregryn, frysta hallon, 1/2 banan och russin + mjölk såklart! Jag har hunnit varit ut på en morgonpromenad och skulle mäta en sträcka med Runkeeper men som de senaste 5 gångerna när jag skulle göra det så la min mobil av pga att det var för kallt ute! Kommer måsta gå den där sträckan 1000 gånger innan jag har mätt den, tror den är lite mer än 7 km. Varför jag vill mäta är för jag vill veta hur lång den där innan jag ger mig ut på en löptur på den rundan, haha! 
 
Igår var det kalas här hos oss, Petra hade bakat en chokladtårta som såg jääätttte god och jag lyckades stå emot och inte äta, klappar mig själv på axeln. Det dumma är att den där tårtan står kvar i kylen så varje gång jag öppnar kylen står den där och längtar efter mig, åhhh! Idag är både jag och Simon lediga så strax ska vi åka till Tärnaby och köra bröst + biceps sen blir det att handla där också. Det är dyrt med mat här i Hemavan, ca 50 kr för 400 g köttfärs tillexempel = det blir inte lika ofta tacos... Och maten i Tärnaby är billigare så när man endå är där så kan man ju passa på. 
 
Hoppas ni får en jätte bra onsdag 

Tisdag 12 Mars

Godmorgon! Åh så dålig jag har varit på att uppdatera här, jag har mina perioder då jag uppdaterar mer eller mindre helt enkelt. Idag är jag ledig och det var inte igår, rättaresagt 12 dagar sedan så det känns otroligt skönt. Idag är det inte heller vilken dag som helst utan Petras födelsedag, grattiiisss!  Det märkliga med det här kollektivet är att oavsett om man är ledig eller jobbar så går man upp samtidigt som dom som jobbar, haha! Idag steg jag och Petra upp 07:00 på vår lediga dag och jag gick tillochmed en promenad, hakade på Simon till Solkatten och sen gick jag en liten omväg hem så slutade på en sträcka på 7 km innan frukosten, havregrynsgröt med banan, hallon, russin och kanel. Jag har även hunnit dammsuga, sett en snutt av en film. Petra ser någon serie nu medans Jimmy ligger här bredvid och snarkar!!
 
Kan säga att det kommer bli en riktigt lugn dag idag, ska snalösast Elsas värld och ta det lungt. Vid 16:00 ska jag åka och hämta Simon sen blir det att åka till Tärnaby och träna. Sen står hockey på schemat, slutspelet drar igång, heja Skellefteå! Hoppas ni får en fin tisdag 


Torsdag 7 Mars

Redan torsdag? Det här är helt sjukt och jag har endast kvar 4 jobbpass av det där monsterlånga 20dagarspasset. Nu sitter jag i soffan, har precis ätit middag och strax ska vi se Jimmys favoritfilm men han vet inte ens vad den handlats om, haha!! Idag har jag jobbat på mellanliften och det var rätt så mycket folk. Vädret var verkligen konstig, ena stunden var det sol, den andra moln och den tredje snö utan någon sikt, jätte konstigt men där stod jag med mina solglasögon iallafall! Har även varit ute och löpt, gjort 60 armhävningar och min planka för dagen. Har nu börjat med min googelbränna så är rätt så röd i ansiktet men snart blir man brun istället, woho! 
 
Nu har Koppen kommit så nu ska vi slå igång filmen strax. Var för övrigt tvungen att köpa redbull enligt Simon och     Jimmy så jag ska hålla mig vaken, värt ett försök. Ha en fortsatt bra torsdag 

Onsdag 6 Mars

Godmorgon! Är glad att jag tog på mig jobb idag för det är snöstorm ute, nästintill iallafall. Så man hade inte kunnat göra något ute. Jag mår bra idag och har sovit mycket som vanligt. Håller precis nu på att äta frukost: lättfil, bär, müsli, banan, keso, russin - mums! Idag blir det somsagt jobb till 16:30 sen ska jag antingen ut och springa eller så ska jag på gymmet, beroende på hur värdet är. 
 
Kan även visa några bilder från vårt kök, har totalt glömt bort att visa hela lägenheten men just nu är den inte så jätte städad så får bli en annan gång. Ha en jätte bra onsdag 

Dagens fitspo


Tisdag 5 Mars

Och snart var den här tisdagen över, alla dagar bara rusar förbi. Jag har precis ätit middag, köttfärssås med fullkornsbulgur, medans tjejerna äter kvällsfika, snacka om sen middag men så blir det vissa dagar. Idag har jag jobbat och sen blev det direkt hem och äta ett sent mellanmål för sen gick jag till simhallen och simmade 2 km. Det var massor med barn och skrik så ingen lugn stund där inte. För övrigt så var det K A O S på jobbet i morse, det kom ett busslass med ungdomar från Norge (där hälften var invandrare från typ Afrika) och typ ingen kunde åka skidor och såklart kom dom till min lift. Vissa var större och vägde mer än mig och när dom ramlade i liften låg dom över hela liftspåret och kunde knappt stå på skidorna och där stod jag och försökte dra upp dom, haha måste ha sett roligt ut vill jag lova!! Men i slutet så var dom duktiga (:
 
SEN har det kommit MASSSSSOR med snöööööö! Så nu börjar det likna något, en man som hade varit här varje år i 20 år sa att det aldrig hade varit såhär lite snö förut, så lite är det. Strax ska vi se film och imorgon jobbar jag medans alla andra idet här hushållet är lediga. Kommer bli tråkigt att äta frukost själv och gå själv till jobbet..Aja, hoppas ni får en fortsatt trevlig tisdag 

Gym & måndagskväll

Gud så bra pass jag och Simon vi fick ihop, blev fokus på axlar och rygg. Töntar som vi var så lyssnade vi på Eminem, haha, bra gym musik faktiskt och vi var för en gångsskull ensamma där också, vilket var riktigt skönt när det är rätt så litet. Blev blandannat: miltärpress (vanliga och breda), chins, rodd med omväntgrepp, rodd i maskin osv och plankan såklart!! Strax ska jag äta nå kvällsfika och se OTH, vi är på sjätte säsongen nu så det går framåt.
 
Imorgon är det jobb som vanligt. Hoppas ni får en fin måndagskväll

Måndag 4 Mars

Godmorgon! Sitter här med frukosten framför mig. Blev en väldigt lugn kväll framför tvn och sen avslutade jag kvällen med att börja läsa på Elsas mode bok nummer 2. Sen somnade jag och vid halv 2 kom Simon hem. Idag ska jag jobba i Lämmeltåget och sen ska jag och Simon iväg till gymmet i Tärnaby. Det är förövrigt mer än -20 minus ute så idag ska jag klä mig. Men i Lämmeltåget står man typ aldrig still för det är alltid någon som ska börja med snowboard och sen alla småbarn som ska ta liften själv men dom är verkligen duktiga!! 
 
Nu ska jag äta upp min frukost och sen blir det att åka bil(!) till jobbet, wiho! Då slipper vi bli så sena till gymmet. Kramar, ha en fin måndag 
 

Söndag 3 Mars

Klockan är strax och jag har redan hunnit vara ute och sprungit, hur i hela friden kan man tänka. Men direkt då jag kom hem utan att knappt tänka gick jag in, bytte om och för ut, ingen återvändo här inte trots att det var -13 grader men det blev en stäcka på 5 km. Det är det som är bra här i Hemavan då det gäller träning, finns inte många bra bortförklaringar varför man inte ska ut och ta den där löprundan just för att det finns inte lika mycket att göra här som hemma. Finns inget "stan", alla mina kompisar är inte här, inget fik som man går till efter jobbet osv. (Dock afterski hehe) och just nu för mig är det mycket bra!! Jag har rört mig på något sätt varje dag sen jag kom hit, antingen löpt, varit på gymmet eller gått till jobbet. 
 
Nu ska jag läsa ut min bok och vänta in Simon, då blir det middag. Sen blir det nog filmquiz om vi orkar på Stockis  senare ikväll. Kramar 
 
 

Lördag 2 Mars

Idag har jag jobbat och jobbat, inte gjort något annat faktiskt. For till jobbet efter 08:00 och kom hem efter 19:00, det var kvällsåkning det förklarar saken. Annars kan jag berätta att jag somnade efter 21:00 igår (hahahaha...) och vaknade vid 07:00, förstår ni hur länge jag sover?! Det är helt sjukt faktiskt. Jag och Simon har precis ätit middag och det blev rotgrönsaker i ugn och sen kyckling med halloumi och guuuud så gott det blev. Dränkte min portion med min favoritkrydda, oooregano! Jag kan ha den kryddan till allt. Nu har Jimmy också kommit hit så nu ska vi allihop se på film och ta det lugnt, idag har jag förövrigt en vilodag. 
 
Hade inte så mycket att berätta, inte så mycket som har hänt på en jobbdag på 11 timmar och min energi finns inte till att skriva så mycket mer just nu. Hoppas ni får en trevlig lördagkväll iallafall 

Superfredag!

Nu har vi äntligen ätit tacos och oj vad gott de va, mums! Idag har jag jobbat och varit Lennylemmel. Det blåste hur mycket som helst i morse så alla liftar på fjället var stängda pga hård vind. På kungsdal blåste det tex 25 m/sek och det är inte lite, tänk så mycket det då blåste på toppen, oooooj! Sen vid lunch kunde vi öppna istortsätt alla och då blev det i princip vindstilla och soool, riktigt härligt! Har även hunnit vara ute och löpt en runda på 6 km och såklart mina 5 minutrar i plankan. Strax ska vi slå igång en film och sen blir det 11 timmars jobb imorgon så det blir en tidig kväll för mig också. Ha en fin fredag 
 

Fredag 1 Mars

Godmorgon! Att det redan är första Mars, det är helt sjukt men det är ju inte negativt för den delen. Jag somnade rätt fort igår, jag förstår inte jag är alltid så himla trött på kvällarna när jag är här i Hemavan, det måste ju vara för man är ute på dagarna typ hela tiden och rör på sig hela tiden.

Jag har precis ätit upp min frukost, fiberhavregrynsgröt med russin och kanel + 1 husmans med leverpastej. Har även gjort iordning min matlåda och mina mellanmål så nu ska jag bara gå och borsta tänderna sen gå till jobbet. Ska försöka orka mig ut på en löptur efter jobbet och sen får jag inte glömm att det är tacomys här hemma hos oss, jag som ÄLSKAR tacos! Mmmm!

Nu ska jag borsta tänderna, hoppas ni får en jätte fin fredag och en bra start på Marsmånad ♡


RSS 2.0